Ford KA: Koelwater systeem is verstopt

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: BAA, Motorinhoud (cc): 1300, Vermogen (kw): 44

IK heb de auto 2 dgn,en na 15 km gereden te hebben brandde het koelwater temp.lampje,de vorige eigenaar wist zgn. niets maar wist wel te vertellen dat er een nieuwe waterpomp gemonteerd was.
Bij de garage de termostaat laten vernieuwen maar dat hielp niets.
Bij toeval de retour leiding los gemaakt en die zat verstopt met een massief plastiek buisje met een gaatje van een halve mm.
ook dat was het niet.
De garage laten stoppen na tweemaal chemisch gespoeld te hebben.

mijn vraag is wat zou het kunnen zijn ?
Is het mogelijk om het systeem door te persen ?
Ik hoor graag van U,
MvrGr.
Ben Pico
Zoetermeer

benpico

Geplaatst door benpico (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Ka? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

voyager (0), 5 jaar geleden

Als ik het goed begreep, kocht u de auto twee dagen geleden.
In dat geval kunt u zich vt beroepen op verborgen gebreken en koop ontbinden.
lijkt of er mee grommeld is met koelsysteem.
Ik zou dan de auto terugbrengen.

Probeo (0), 5 jaar geleden

Hallo Ben
Deze motoren willen wel eens moeilijk ontluchten. De zijde van de thermostaat waar dan het warme water tegen moet komen wordt dan niet geraakt door het warme water, waardoor deze niet open gaat.
Wat je kunt proberen is het volgende.
Vanuit koude toestand van de motor deze stationair draaiend laten draaien tot het moment dat de ventilator inslaat en uitslaat. Tijdens deze opwarmperiode moet de dop van het expansiereservoir niet aanwezig zijn. Voordat de ventilator inslaat regelmatig voelen aan de beide dikke slangen van de radiateur. deze moeten allebei erg warm zijn op het moment dat de ventilator inslaat.
Als de ventilator niet uitslaat betekent dit dat er nog geen circulatie is in het systeem en de thermostaat nog dicht staat.
Succes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Ka of stel zelf een nieuwe vraag.