Ford Focus 2012: Koplamp rechts geen stroom (dimlicht)

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1600

Beste,
Het probleem bestaat erin dat enkel het dimlicht aan de passagierskant niet werkt, het lampje zelf is niet stuk, ik heb er zelfs 2 andere ingestoken om zeker te zijn maar brand nog steeds niet. Alle andere verlichting incl hoogteregeling werkt wel. Ik heb de stekkers L + R met behulp van testlampje bij elke lichtstand gemeten en merk enkel bij opzetten dimlicht dat enkel links stroom op komt te staan en rechts niet.
Ik vind niks terug dat er een afzonderlijke zekering is voor links en rechts dus veronderstel ik dat ergens een kabelbreuk of massaprobleem is? Iemand enig idee welke stappen ik best kan ondernemen om de oorzaak te vinden? Die kabels lopen dadelijk in dikke bussels samen.
Alvast bedankt.
Mvg, Jimmy

Jim_RS

Geplaatst door Jim_RS (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Hans4040 (310) PRO, 3 jaar geleden

Ik zou nog eens goed naar de zekeringen kijken, want de koplampen hebben beide een eigen zekering.
In het boekje staat welke zekering van welke koplamp is.

    Ik heb alle papieren van de focus behalve het boekje, heb online gezocht naar handleidingen maar vindt er geen aparte zekering in? Die auto was van mijn nicht en ze zou zo'n 4 jaar geleden al een probleem met die koplamp hebben gehad, is meer als een dag in de garage geweest, ik heb wel gezien dat 1 kabel in de koplamp een stukje is bijgesoldeerd, dus veronderstel dat men met het lampje te vervangen da kabeltje hebben geplet/beschadigd... Dit heb ik terug gefatsoeneerd maar nog zonder resultaat... Zal morgen nog ee's de zekeringen nagaan, dacht zekeringkast onder handschoenkast? - Jim_RS (0), 3 jaar geleden

Hans4040 (310) PRO, 3 jaar geleden

Boekje kan je hier vinden:
https://www.ford.nl/onderhoud-en-service...

    Tnx, heb deze zowel op smartphone als op laptop bekeken maar kan toch geen afzonderlijke zekering terugvinden voor links en rechts?
    Vandaag wel de bochtverlichting van mijn Mondeo vervangen, lampjes zijn raar maar waar gelijktijdig gesneuveld maar werken beide terug... Alleen koplamp van focus blijft een raadsel. Grts - Jim_RS (0), 3 jaar geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.