Ford Transit: Koppelingsplaat Transit 2.5 D 1994

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5

Laatst de koppelingsplaat bekeken omdat die erg hakerig aangrijpt, nu blijkt dat de plaat niet volledig glad is maar hele kleine oneffenheden laat zien. Als je tegen de draairichting instrijkt lijken er echerpe verhoginkjes op te zitten.
Bij banden heb je dat ook wel eens, ik geloof dat men dat 'cuppen' noemen.
Heel vervelend, maar wat kan daar de oorzaak van zijn?

plaatje

Geplaatst door plaatje (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Transit? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

jan T (20) PRO, 13 jaar geleden

drukgroep die ongelijk aan pakt door dat deze niet gelijkmatig aan grijpt?

groetjes jan.

plaatje (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor de reactie, de koppelingsplaat en de drukgroep zijn onlangs vervangen na dezelfde klacht. En ook werd een ander vliegwiel geplaatst.
Steeds weer vertoond de plaat van die scherpe, opstaande delen, zeer minimaal weliswaar maar toch genoeg.
Vooral vanuit stilstand achteruit rijden geeft problemen met moeilijk en schokkerig aanpakken. Ik heb de steun onder de versnellingsbak al vernieuwd, de motorsteunen kan ik eigenlijk niets verkeerds aan zien, die zijn volgens mij niet afgescheurd of zo, ik kan ze met een breekijzer een flink stuk oplichten en zie dan niets van schade.

jan T (20) PRO, 13 jaar geleden

ja dat is dan zeker vreemd je hebt alles al vervangen.
heb je al eens geinformeert bij de ford.

groetjes jan.

plaatje (0), 12 jaar geleden

Het probleem is inmiddels verholpen, de koppelingsplaat bleef continu enigszins slippen en werd daardoor gloeiend heet. Het slippen werd veroorzaakt door een oneffenheid op de asstomp waarover het druklager glijdt, hierdoor werd het druklager verhinder geheel naar voren te schuiven en dat resulteerde in het slippen.
Er werd nu een origineel Ford koppeling geplaatst en de asstomp van de versnellingsbak werd glad gemaakt en het koppelen gaat nu zonder problemen.
Iedereen bedankt voor het meedenken.

jan T (20) PRO, 12 jaar geleden

nou het was toch iets met de koppeling gelukkig dat je het boven water gekregen hebt.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Transit of stel zelf een nieuwe vraag.