Ford Transit: versnellingsbak oliepeil checken en eventueel bijvullen

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 125pk 2,5l

Hoi, ik zie niet waar ik het oliepeil in de versnellingsbak kan checken. Aan de linkerkant zit een soort plastic schroef die afgebroken is, misschien is het daar, het is qua hoogte ongeveer op de helft van de bak. Als iemand iets weet svp even melden. Hartelijk dank! groetjes, Paul.

paul franssen

Geplaatst door paul franssen (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Transit? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Doktor (0) PRO, 13 jaar geleden

Eerst even iets over de autogegevens, die kloppen niet! een 2.5L diesel zitten er niet meer in, de 125-PK is meestal een voorwielaandrijver en daarom dus een 2.0L. Als het een achterwielaandrijving is dan is het een 2.4L.

Bij de voorwielaandrijving zit een 8mm imbus in de kant van de bak die naar de voorzijde gericht is, +/- 5mm onder de rand van deze opening is het peil.
Bij de achterwielaandrijving zit een 8mm imbus in de linkerzijkant in het voorste gedeelte van de bak, ook hier +/- 5mm onder de rand.

Suc6

paul franssen (0), 13 jaar geleden

Hoi Markus, je hebt gelijk, achterwielaandrijving en het zal dan inderdaad de 2,4 liter zijn. Dank je voor de tip! Groetjes, Paul.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Transit of stel zelf een nieuwe vraag.