Ford Transit: centrale deurvergrendeling storing

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 260S 2.0 16V Duratorq Tddi 125

Hallo,


Heb een probleem met centrale deurvergrendeling.

Als de rechterachterdeur (van de laadruimte) wordt dicht gedaan sluiten alle sloten. Dit is niet constant zo, maar wel regelmatig.

Ook werkt de centralevergrendeling niet meer met de sleutel bij het slot aan de bestuurderskant.

Weet iemand hier een oorzaak / oplossing voor.



Alvast bedankt!

Martien10

Geplaatst door Martien10 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Transit? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Doktor (0) PRO, 13 jaar geleden

Maak de bekleding van die achterdeur maar los en haal de kabelboom in de deur los, zullen breukjes zitten nadat de kabels uit de plastic geleider komen, bekend probleem.
De kabelboom loopt bij achterlicht naar binnen toe, boven achterlicht (eerst verwijderen dus) zitten 2 stekkers waarmee dit kabelboompje aangesloten zit.

Suc6

Martien10 (0), 13 jaar geleden

Ha Makus,

Bedankt voor je reactie! Zal er binnenkort een mee aan de gang gaan en laat weten hoe het afloopt.

Gr Mar10

Martien10 (0), 13 jaar geleden

Hallo Markus,

Ben vandaag aan het klussen gegaan en inmiddels werkt het weer! Na de plastic geleider zaten er inderdaad 2 kleine kerfjes in de kabel, maar dit was hier niet de oorzaak.

Iets verder in de deur zit het ,knooppunt, aftakking van de kabels. Hiervan de plakband los gemaakt en hier waren bijna alle kabels van doormidden of ingesneden.

De slechte kabels doorgeknipt, krimpkous aangebracht en vast gesoldeerd. Alles weer extra goed met isolatietape verpakt en gemonteerd.

Heb wel nummers genoteerd om eventueel een nieuwe kabelboom te kunnen bestellen. Weet u onder welk nummer deze te bestellen zijn en waar en wat ongeveer de kosten zullen zijn?

Gr, Martien

Doktor (0) PRO, 13 jaar geleden

Nee die nummers kunnen ze bij de delaer zo nakijken, kost volgens mij rond de € 80,-

Suc6

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Transit of stel zelf een nieuwe vraag.