Ford mondeo 1.8TD: koude start

Bouwjaar: 2001

Hallo
Ik heb een vraagje over een mondeo 1.8 turbo diesel wanneer ik deze koud start dan slaat hij moeilijk aan en dus moet lang starten. Wanneer hij is aangeslagen een sterke diesel lucht. Gloeipitten zijn onlangs vervangen. Heeft iemand hier ervaring mee?
bvd Gertjan

gcvdveer

Geplaatst door gcvdveer (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

RDijkstra (0), 18 jaar geleden

Hoi Gertjan,

Als je 2x achter elkaar voorgloeit start hij dan beter?
Doet hij het alleen bij deze extreme kou of altijd bij de koude start.

groet Reinder

bob1976 (0), 18 jaar geleden

Hallo Gertjan,

Nadat het voorgloeilampje is uitgegaan gaat het voorgloeien nog enkele seconden door, je kan zien waarneer dit stopt doordat het acculampje dan iets feller gaat branden (je hoort ook een heel zacht klikje van een relais in de motorruimte). Als je 2 keer op de "lange manier" voorgloeit start hij vast prima!

gr, Bob.

gcvdveer (0), 18 jaar geleden

Bedankt voor jullie reactie!
Dat klopt bij twee keer gloeien gaat het beter maar niet goed.
Kan dat de vervroeger zijn?

RDijkstra (0), 18 jaar geleden

Ik denk idd dat je gloeipitten niet goed functioneren, wordt de brandstof ook nog extra voorverwarmt voordat het ingespoten wordt zit meestal bij brandstof filter? dit kan ook het probleem zijn

gcvdveer (0), 18 jaar geleden

Er zit wel schuin voor het brandstoffilter een zwarte box met twee aan sluitingen van brandstofleidingen en een connector is dat een sensor? Kan die kapot zijn?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.