Ford Mondeo: Slecht starten en schokken bij lage toerentallen

Bouwjaar: 1999

Dag mensen,

Sinds een jaar rijd ik een mondeo 1,8td. Met dit koude weer startte de auto moeilijk. Heb de gloeipitten laten vervangen bij een niet-ford garage. Na ophalen van de auto start deze nog slechter, rookt flink en stottert hij tevens bij het rijden met lage snelheden en toerentallen, zeg 40 km/uur en de derde en 60 km/uur in de vierde versnellin. Natuurlijk terug naar de garage. Deze zegt 'er wordt lucht aangezogen'. Daarop is het brandstoffilter uit het circuit gehaald en een simpel brandstoffilter tussen de brandstofleiding geplaatst. Een hobby-oplossing leek het mij. Maar goed, het probleem is hiermee niet eens verholpen!

Mijn vraag is nu of het kan dat dit probleem veroorzaakt is doordat er iets mis is gegaan bij het vervangen van de gloeipitten. Elders op deze site las ik ook dat de fitsklep met deze klacht te maken kon hebben. Deze tikt echter wel in de conatact stand en dat zou toch betekenen dat deze nog goed is?

Wie herkent het probleem en weet raad?

Sanders.com

Geplaatst door Sanders.com (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Sanders.com (0), 18 jaar geleden

Helaas waren er voor jullie blijkbaar geen tips te geven. De auto rijdt inmiddels echter wel weer als een zonnetje. Wat bleek, twee dingen:
1. Er zat een stekker niet goed aangedrukt (zwart, horizontaal boven/voorzijde motor), dit verhielp het stotteren.
2. Er loopt een massakabel over de gloeipitten. Deze is vervangen. Heerlijk resultaat. De auto startte nog niet eerder zo goed!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.