Ford FIESTA: Krakend geluid

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: SPJC, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 71

Ik heb nouw sinds 2 dagen geleden tijdens zachtjes rijden en dan remmen tot stilstand een krakend geluid dat bijna mijn wielen vandaan komt. En als ik een zachtjes in de bebouwde kom een scherpe bocht maakt met 10km per uur dan kraakt het behoorlijk. Ik heb geen idee wat dit is en vroeg me af of iemand mij zou kunnen helpen.

Andries161

Geplaatst door Andries161 , lid sinds 3 jaar geleden

5 Reacties

civic rob, 3 jaar geleden

Gebroken veer, komt vaker voor bij Fiesta's.

Andries161, 3 jaar geleden

Bedankt ga het vanavond ff controleren wat kost zo'n reparatie gemiddeld?

civic rob, 3 jaar geleden

Ongeveer 65 euro voor een veer en 80-100 euro arbeidsloon. Mijn advies zou zijn om links en rechts te vervangen als de veer gebroken is. dus totaal ongeveer ~ 350 euro. Veer komt vaak voor bij fiesta maar als het niet de veer is kan het ook draagarm rubber zijn of speling op een ander onderdeel (Stabilisator stang etc.) van de ophanging.

Andries161, 3 jaar geleden

Oke maar als de veer gebroken is moet je dat tog horen als ik over een drempel heen rij?
Want als ik 100 rij en rem naar 80 of naar 50 heb ik nergens last van het is echt alleen bij langzaam rijden en sturen ik ga het allemaal ff nakijken

Andries161, 3 jaar geleden

Aan de vering mankeerde niks. Het stuurkolom ga ik nakijken en vet in doen want met sturen kraak hij het ergste en nu ook een beetje piepen. Verder zit alles bij de wielophanging goed alleen de rechter draagarm met fusee moet vervangen Worden want daar zit speling op. Blijkbaar is de APK 3 weken geleden met vork gedaan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Marea of stel zelf een nieuwe vraag.