Ford Transit: lekage servoolie

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5

hallo

kan iemand mij helpen ,ik heb een lek in mijn servo en kan het niet vinden ondertussen heb ik al 2 alternators versleten door die lek

mvg alfredo

alfredo058

Geplaatst door alfredo058 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Transit? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Chris en Pat (0) PRO, 12 jaar geleden

Schoon spuiten (met remmen reiniger of zo) Droog blazen en dan stationair laten draaien om te kijken war het vandaan komt... kan nie moeilijk zijn...

koert_ahja (0), 12 jaar geleden

[quote=Chris en Pat]Schoon spuiten (met remmen reiniger of zo)[/quote]
Alle respect, maar dit moet je dus NIET doen. Remmenreiniger is erg schadelijk voor silent-blocs, dichtingen, stofhoezen, en alles wat van kunststof gemaakt is. Remmenreiniger moet zelfs op remdelen nagespoeld worden met water.
Misschien (waarschijnlijk) lekt een piston van de stuurinrichting, een keerring ofzo. Dan lekt 't meestal alleen wanneer je je stuur verdraait, en gewoon stationair laten draaien verklikt geen lekken want er wordt immers geen olie verplaatst in de pistons wanneer je niet aan 't stuur draait.
Het vooraf schoonmaken is een mogelijkheid (maar dan niet met remmenreiniger), en dan het stuur een aantal keren volledig links en rechts draaien (warme motor want dan is de olie dunner). soms zie je dan de olie zo op straat druppen.

lennart1585 (0) PRO, 12 jaar geleden

Remmenreiniger kun je best wel gebruiken
doe dit dagelijks en heb er nog nooit problemen mee gehad.

Waar doe jij het mee dan als je geen remmenreiniger gebruikt? ben wel benieuwd tenslotte nooit te oud om te leren

Groet

fordmannetje (0) PRO, 12 jaar geleden

remreiniger is daar perfect voor,kan geen kwaad.

koert_ahja (0), 12 jaar geleden

wat de remreiniger betreft, aan ieder de keus om het wél te gebruiken, maar ik doe het niet want het is slecht voor rubbers en kunststof - vermoedelijk staat het zelfs op de verpakking.

Heb zo 'n pot om detergenten te sproeien met tuinslang. kan je dan aan warmwateerkraan hangen, en dreft of iets dergelijks erin.

alfredo058 (0), 12 jaar geleden

hallo

hey mannen het probleem is opgelost de leiding zat onder mijn luchtfilter bak en daar was hij fameus doorgeroest heb dus een nieuwe leiding geplaatst en is opgelost gtz allemaal

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Transit of stel zelf een nieuwe vraag.