Ford Ka 2003: Lichte stottering in zijn 2e en 3e versnelling

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: BAA, Motorinhoud (cc): 1300, Vermogen (kw): 44

Hoi.

Als ik met normaal gas of meer gas optrek, merk ik dat de auto licht begint te stotteren, vooral in de 2e versnelling. Ik weet het niet zeker maar ik heb het idee dat het zich voordoet bij een koude motor.

Dit was voorheen niet, nog nooit eerder gehad bij deze auto. Ik maak me zorgen dat dit erger gaat worden. Heeft iemand een idee wat het zou kunnen zijn of wat ik zou kunnen doen? Zou het ook inderdaad erger worden in de toekomst?

Bedankt!

RVD2

Geplaatst door RVD2 (115) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Ka? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

kaleido 1 (1540) PRO, 2 maanden geleden

Hoe is de staat van onderhoud ?

RVD2 (115), 2 maanden geleden

Daar zal ik eerlijk over zijn, ik voer zelf alleen visuele controles uit, ben niet zo handig. Naar garage gaat deze niet voor onderhoud.

Heb je een idee waar naar te kijken?

kaleido 1 (1540) PRO, 2 maanden geleden

Bougies / kabels /klepspeling bv.

wim12229 (20), 2 maanden geleden

Beste, het is volgens u vooral als de motor koud is ? Dus in de opwarmfase van de motor. Heeft u op het dashbord een temperatuurmeter dat u de temperatuur kan volgen ? Als er geen meter is kan u de temperatuur niet zien of volgen. Dan zou het wel eens kunnen dat uw koelvloeistofsensor de foute temperatuur naar de motorcomputer stuurt. De foute info geeft ook invloed op de inspuiting en zo. Veel succes ermee. Wim

Heino4267 (200), 2 maanden geleden

De auto eens wat onderhoud gunnen?
Na 21 jaar zullen bv. de bougiekabels ook wat minder zijn geworden en die hebben het zwaar bij koud weer en koude motor in deellast.

RVD2 (115), 1 maand geleden

Inderdaad, de auto heeft geen meter. Jullie geven aan te zoeken rondom de bougies/kabels. Ik zal eens kijken wat ik kan doen. Bedankt voor jullie tips!

check

Beste antwoord, geplaatst door RVD2 (115), 1 maand geleden

De bougies en bougiekabels zijn vervangen. De auto loopt een stuk beter maar heeft nog wel een lichte stotteringen. Uiteindelijk kwam de auto niet door de APK dus heb ik hem weg moeten doen. Bedankt voor jullie hulp!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Ka of stel zelf een nieuwe vraag.