Ford Focus 2005: Locatie kachelweerstand Ford Focus 2005 - 2008

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.6 TDCi 80 kW

De blower van mijn Ford Focus (2005, nieuw model dat tot 2008 gevoerd is) functioneert alleen nog maar op de hoogste stand (stand 4). Ik verdenk de kachelweerstand ervan defect te zijn geraakt. Ik heb inmiddels een nieuwe weerstand gekocht, maar ik kan hem in de auto niet vinden. Op diverse forums kom ik foto's tegen van rechtsgestuurde auto's (zie bijvoorbeeld de youtube-link), waar de weerstand direct naast de ventilatormotor zit aan de kant van het schutbord. Bij mijn Europese (linksgestuurde) auto had ik hem op dezelfde plek verwacht, in spiegelbeeld, maar tref ik hem echter niet aan. Bjgevoegde foto is van mijn auto, genomen vanuit de passagiersstoel.

Ik ben de draad kwijt. :) Kan iemand me een beschrijving geven van waar ik die kachelweerstand kan vinden of, nog beter, een pijltje intekenen op de foto? Ik hoor het graag, alvast enorm bedankt!

[yt]https://www.youtube.com/watch?v=tnyW3oc-...[/yt]

Hartelijke groet,
R. Woldendorp

rwoldendorp

Geplaatst door rwoldendorp (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

rwoldendorp (0), 10 jaar geleden

Helaas, dat is een how-to voor het eerste model, ik heb een modelletje later. Toch bedankt. Ik heb vandaag de weerstand kunnen lokaliseren. Hij zit aan de bestuurderskant in de buurt van het gaspedaal in het kachelhuis geschroefd. Dus het vinden ervan is gelukt, maar het vervangen ervan nog niet. Er is niet goed bij te komen. Mogelijk lukt het wanneer ik eerst het gaspedaal verwijder, dan ontstaat er iets meer ruimte. Maar zelfs dan is de ruimte heeeeeel beperkt...

Als er iemand ervaring mee heeft, dan hoor ik het graag!

rwoldendorp (0), 10 jaar geleden

Gevonden. De kachelweerstand zit aan de linkerkant van het kachelhuis, in de buurt van het gaspedaal, bijna tegen het schutbord aan. Daar zit ook het interieurluchtfilter. Bijzonder onhandig, maar waarschijnlijk een gevolg van het feit dat de auto als rechtsgestuurd is ontworpen. Ik kreeg zelf, na uitbouwen van het gaspedaal, met veel pijn en moeite één van de twee schroefjes en de steker los. De monteur bij de dealer bleek uiteindelijk handig genoeg om ook het bovenste schroefje los te priegelen.

Een kapotte kachelweerstand komt bij de Focus II nauwelijks voor, bij de Focus I des te meer. Bij het woord "kachelweerstand" denkt men dan meteen aan het eerste type en daar zit hij achter het dashboardkastje. Bij een Focus II dus niet. :)

Rob Snijder (0), 6 jaar geleden

Duidelijke omschrijving en een verschrikkelijke plek.

Werkte alles weer normaal nadat de weerstand was vervangen?

alvast bedankt voor je reactie.

Rob Snijder

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.