Ford Ka: Loopt koud onregelmatig stationair en trekt slecht

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3 55kW

Hoi,

Ik heb sinds kort een Ford Ka en het volgende is er aan de hand.
Sinds een aantal dagen loopt de motot onregelmatig stationair als 'ie koud is en trekt 'ie slecht. Bij opschakelen van 1 naar 2 houdt de auto ontzettend in als je de koppeling laat opkomen en soms lijkt de auto ook totaal niet op het gaspedaal te reageren. Je voelt de auto dan ontzettend hard op de motor afremmen; bij het laten uitrollen van de auto (voor bijv. een stoplicht) in de tweede versnelling begint de auto te bokken bij +/- 30 km per uur en wil afslaan. Hierna is het oranje / gele lampje dat een motorstoring aangeeft gaan branden.

Wat ik gemerkt heb is dat het probleem "op te lossen" is door op dat moment de koppeling in te trappen en gas te geven totdat de motor meer dan 3500 toeren draait; hierna draait de motor al beter stationair en trekt ook wat beter. Bij gas geven houdt de auto dan nog lichtjes in, maar zodra de motor warm is, is hier geen sprake meer van.

De auto is hier vorige week al voor bij de garage geweest. De boordcomputer is uitgelezen en de bobine is vervangen. Hierna ging het een aantal dagen goed, maar het probleem is inmiddels weer terug. Voordat ik 'm weer naar de garage breng vroeg ik mij af of er hier iemand enig idee heeft wat er aan de hand zou kunnen zijn.
Overigens is het oranje / gele lampje, na een dag of vijf gebrand te hebben, vandaag spontaan uit gegaan, maar het probleem is niet weg...

Alvast bedankt voor eventuele hulp of tips!

Stefan

Sjtefan1980

Geplaatst door Sjtefan1980 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Ka? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

dirk2269 (0) PRO, 17 jaar geleden

wat voor een type motor zit er in want een 55 kw bestaat niet

CARS&MOTORS (0) PRO, 17 jaar geleden

egr klep op inl schoonmaken
heb dit probleem regel matig met ford

dirk2269 (0) PRO, 17 jaar geleden

zit er niet op

Sjtefan1980 (0), 17 jaar geleden

Ik had gisteren de gegevens hier uit m'n hoofd ingevoerd en me idd vergist met het motorvermogen, is volgens de papieren 51 kW en dus niet 55 kW.

Anyway, sinds gisteren is het storingslampje dus uit en vandaag heb ik nergens meer last van gehad. Ik laat 'm toch ff nakijken. Kosten zal ik er niet aan hebben (heb nog ruim drie maanden garantie vanuit de garage), mja, 't kost weer een hoop tijd en een verlofdag...
Mocht er nog iemand meer, andere ideëen hebben, they're welcome!

dirk2269 (0) PRO, 17 jaar geleden

dan zal waarschijnlijk een bougie of een bougiekabel het probleem zijn als het een dealer is kunnen ze hem uitlezen en dan zegt de tester zelf welke cil. problemen geeft suc6

Sjtefan1980 (0), 17 jaar geleden

Nou, de auto is vrijdag naar de garage geweest en is uitgelezen.
Er stond, ondanks dat het waarschuwinglampje uit was en de auto voor de rest weer goed liep, een of andere foutcode in het systeem. Ben vergeten te vragen wat voor foutcode precies, maar ze hebben 'm gewist en een stuk met de auto gereden zonder problemen.

Ergo: in de gaten houden en zodra het lampje weer brandt meteen naar de garage, dan kunnen ze gerichter zoeken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Ka of stel zelf een nieuwe vraag.