Ford Mondeo 2000: LPG G3 Icom tank vervangen door ander merk mogelijk?

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 16v

Na een vreemd rammelende geluid te hebben waargenomen achteruit mijn Mondeo Wagon Ghia, ben ik naar de Ford garage geweest. Deze vond het geluid al snel; het kwam uit de Icom Lpg ring-tank. In deze tank zit blijkbaar een lpg pomp ingebouwd. Deze pomp is nu aan het sterven, vandaar het geluid. Het blijkt dat Icom de pomp IN de tank heeft gebouwd, waardoor de pomp op zich niet vervangen kan worden. Als ik de tank wil vervangen kost dit ca. €2100 (!). Nog meer dan een complete installatie. Na vervangen kan de pomp het na 60000km alweer begeven.

Is het mogelijk om deze ringtank (geplaatst in het gat van het reservewiel) te vervangen door een ander merk ringtank waarbij de pomp extern te vervangen is? Deze moet dan wel compattable/werkend zijn met de huidige ICOM installatie.

Installatie:

tyberium

Geplaatst door tyberium (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldenaller (0), 17 jaar geleden

Hallo,

Ik heb het zelfde probleem, heb je al een oplossing?

j.romijn (0) PRO, 17 jaar geleden

Nee dat gaat niet gasinstallaties zijn heel erg op zichzelf de enige mogelijkheid die ik kan bedenken is dat er misschien ook een tank met pomp voor in de kofferbak is en die is misschien goedkoper.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.