Ford Focus: Luchtstroom kachel

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Probleem is dat er uit de voorste dashboard opening geen of bijna geen lucht komt, maakt niet uit of de aanjager hard of zacht staat.

Na wat onderzoek blijkt volgens ons dat er een luchtklepbedieningsmotor niet werkt. Vervelende is alleen dat er meerdere klepbedieningsmotoren in de verwarming zitten en de klep die niet werkt boven de pedalen achter een stalen beschermingsbuis loopt. en we niet bij deze stelmotor kunnen om door te meten of los te pakken.

Heeft iemand zoiets al eens bij de hand gehad toevallig> Zoals wij er tegenaan kijken moet het hele dashboard eruit namelijk om daar bij te kunnen.

Misschien is er ook wel iemand die suggesties heeft of dit probleem herkent.

Met onze scanner kunnen we de verwarming wel uitlezen en daar zit geen foutcode in. Aansturen van de afzonderlijke bedieningsmotoren kunnen we helaas niet.

Siem Bijman

Geplaatst door Siem Bijman (140) PRO , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Siem Bijman (140) PRO, 9 jaar geleden

We zijn begonnen om het dashboard te demonteren. Als we de luchtstroom op de voorruit zetten horen we een klep sluiten en blaast de lucht keurig op de voorruit, maar blijft er ook veel lucht bij de voeten komen/ Zetten we de stand op voeten of op midden, dan horen we een licht geluidje, maar verandert de luchtstroom niet, dus denkelijk zit er een klep vast of een motortje die wel wil, maar niet verder gaat.

check

Beste antwoord, geplaatst door Siem Bijman (140) PRO, 9 jaar geleden

Probleem gevonden na eerst nog het dashboard er af gesleuteld te hebben. oorzaak een stelmotor die met 3 schroeven vastzit, maar waarvan alle 3 bevestigingssteunen waren afgebroken. Zeer vreemd en lijkt door een fabricage fout gebeurd te zijn want er is normaalgesproken niets waar dit door kan gebeuren bij normaal gebruik of moet al door trillingen komen van de kachelmotor.

Hans4040 (310) PRO, 9 jaar geleden

Mooi dat het opgelost is.
Blij dat we konden helpen, Siem...;-)

Siem Bijman (140) PRO, 9 jaar geleden

ik moet hem nog weer afbouwen Hans, dus als je je verveelt ha..ha.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.