Ford Focus: Remzuiger schijfrem achteraan induwen/draaien linksom of rechtso

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1800 Tdci

Bij het vervangen van de remblokjes achteraan (schijfremmen) dient de zuiger allicht al draaiende ingeduwd te worden !!! Welke draairichting, en ... is er verschil in draairichting voor de remmen links- en rechts achteraan ??? Is het echt nodig om de ontluchtingsnippel los te draaien (met opvang van remolie) ???

hugowilrijk

Geplaatst door hugowilrijk (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan T (20) PRO, 9 jaar geleden

rechts om in draaien en geen ontluchtingsnippel open draaien is nergens voor nodig.
beide zijde rechtsom draaien maar hoort eigenlijk met speciaal gereedschap dat de zuiger erin draait als je dat niet heb is het lastig je moeten dan draaien en duwen.

groetjes jan.

hugowilrijk (0), 9 jaar geleden

Hallo JAN-T en de andere sleutelaars. De Ford Focus-II (2006)-remblokken-achteraan zijn zonet vervangen. 't Is inderdaad net zoals JAN-T zei: de zuigers "duwen-en-rechts-indraaien" !!! 'k Heb het geprobeerd met een tang met fijne lange bekken. Verdraaien lukt, maar je kan niet genoeg druk uitoefenen om tezelfdertijd de zuiger in te duwen. Dan maar het juiste gereedschap in de beroepshandel gekocht. OK dacht ik, want geschikt voor vele automerken, o.a. Ford. Echter de twee pinnen op het tussenschijfje stonden verkeerd qua afstand (bij de Ford Focus moet dat exact 20mm zijn. Oplossing: zelf een schijfje gemaakt met de juiste pin-afstand. Aan de slag, en .... in minder dan geen tijd waren de achter-remmen van de Focus-II als nieuw. Ik heb de Delphi-remblokken gekocht.
MIJN VRAAG: kent iemand de BOLK-auto-onderdelen ??????
Ze zijn veel goedkoper, en beantwoorden qua afmetingen perfect aan de normen !!!
Ze worden in België en Nederland verdeeld door MisterAuto.be & .nl. Vorig jaar kocht ik er een nieuw compleet thermostaathuis voor m'n Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD. Perfecte kwaliteit voor 28€ + 6€ verzendkost= 34€ (en eveneens geschikt voor Mercedes motoren Cdi 2.2 & 2.7 enz....
Dus .... kent iemand de BOLK-kwaliteit ???????

Hendrik4290 (0) PRO, 9 jaar geleden

Bolk kan van alles zijn, Mister Auto koopt daar waar ze de best condities krijgen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.