Ford Probe 2.0: ( Mazda 626 GE motor) Niet aanslaan wel brandstof en vonk

Bouwjaar: 1997

Auto sloeg bij stationair lopen af en slaat nadien niet meer aan. We hebben het volgende al gecontroleerd: Vonk aanwezig, na 5sec starten zijn de zuigers en bougies al nat van de brandstof dus benzine genoeg, vacuumdoos op brandstofgallerij is niet lek, distributie op tijd (zit er 25.000km op), compressie goed, andere LMM geprobeerd, bougies vern, spanning op ECU goed. Er zit geen startblokkering op deze auto. Toen we de auto binnen kregen was de accu wel leeg. Ik weet niet of de klant hem leeggestart heeft of dat de dynamo stuk is maar met een nieuwe accu er in doet hij nog niets. ter informatie,deze type Fords zijn technisch compleet gelijk aan Mazda 626 GE

Muppet

Geplaatst door Muppet (0) PRO , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Probe? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

GOVA (0) PRO, 19 jaar geleden

Als na 5 sec de motor al verzopen is, spuit hij teveel in. Oorzaak temperatuursonde (te koude waarde)? Kan je die niet kontroleren met je testkast ?

mvg

Muppet (0) PRO, 19 jaar geleden

Probleem opgelost.
De bougies vonkte perfect als zij op de klepdeksel lagen. Maar na het doormeten van diverse electronica componenten bleek de primaire wikkeling in de verdeler te veel weerstand te hebben (alles is in de verdeler ingebouwd) hierdoor was de vonk in de compressieruimte onvoldoende sterk. Nieuwe verdeler gemonteerd en loopt weer als een zonnetje.
Nog bedank voor de reactie's

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Probe of stel zelf een nieuwe vraag.