Ford Focus: Mistlampen branden niet

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 Zetec

Hallo,

Ik heb vandaag mijn orginele mistlampen in mijn Ford Focus fase 1 gemonteerd en aangesloten a.d.h.v. How 2 Do van dit forum ( perfekt!)
Alles aangesloten. Ik had reeds in een eerder stadium een andere schakelaar gemonteerd met een functie voor mistlampen voor.
Toen alle gekeken of de bewuste pin voor de mistlampen bekabeld was. Hetgeen het geval was.
Echter bij het inschakelen van de verlichting ( met draaiende motor) deden de beide mistenlampen het niet.
H1-Lampen gechecked. Eén lampje was defekt. Heb uit voorzorg toch maar meteen beide lampjes vervangen. Maar wederom geen licht.
Zekering 45 gecontroleerd. Niks mis mee. Kortom... snap er even iets meer van.
Op d lichtschakelaar brandt wel het icoontje van de achtermistlamp. Zit er ook een icoontje voor de mistlampen voor? Zo ja.. bij mij brandt er niets ( functie mistlampen voor op de lichtschakelaar mogelijk defect?)
Of zie ik iets totaal over het hoofd?

guruflower

Geplaatst door guruflower (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Postie (0) PRO, 12 jaar geleden

Ja bij de 2e keer aantrekken van de schakelaar gaat er ook een groen indicatielampje branden. Lins van de schakelaar volgens mij.

guruflower (0), 12 jaar geleden

Hallo postie,

Zoiets had ik al wel verwacht ( moet toch ergens een indicatie/teken hebben op het het instrumentarium dat de mistlampen voor branden.
Voor de mistachterlamp is ie oranje en brandt ie onder de draaiknop. Ik heb meerdere keren de knop 2x uitgetrokken maar zonder het verwachtte resultaat. Vooralsnog ga ik er van uit dat er of geen spanning op de stekkers/schakelaar staat of dat de schakelaar zelf het probleem is.

Postie (0) PRO, 12 jaar geleden

Als ik het schema bekijk is er 1 voeding vanaf zekering 44, pootje nr 7 van de stekker schakelaar, groen rode draad. Deze is ook voor de mistlampen achter. Dan denk ik dat er een fout zit in de schakelaar.

guruflower (0), 12 jaar geleden

Hallo postie,

Ik heb wat foto's van mijn stekker gemaakt. Kan ik je een PB sturen met de foto's zodat je kan kijken of de bewuste draad er is? Als ik het vergelijk met andere foto's uit diverse how2do's, dan zeg ik ja. Maar 2 weten meer dan 1.

Postie (0) PRO, 12 jaar geleden

Ja mag wel, moet zijn pen nummer 3, nummer staat vaak aan de achterzijde aan het begin en eind moet je even tellen, een dikke groen/gele draad..

guruflower (0), 12 jaar geleden

Hallo Postie,

In mijn vakantie nog even bezig geweest met mijn 'mistlampprobleem.'Je had gelijk.. er zat een fout in de schakelaar ( of hij is gewoon defect). Andere gekocht, geplaatst een voila... lampjes branden.
Bedankt voor je adviezen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.