Ford Fiesta: Mobine

Bouwjaar: 2004, Motorcode: 1.3 8v

Hallo,

Ik rij een nwe Ford Fiesta 1250 centennial 70pk gekocht in 2004
Ondertussen al een kapotte rechter achter schokdemper gehad en vorig jaar de complete benzineleiding moeten laten vervangen.(is dit overigens normaal bij een "nieuwe' auto? Ik rij netjes en scheur niet bv.
Momenteel heeft de auto weer kuren met het optrekken, hij hakkelt zeg maar en dat voel je duidelijk. Eergister heeft 1,5 dag de storingslamp aangestaan.
Ik ben wel doorgereden omdat ik
a) braaf de auto een grote en kleine beurt laat geven plus apk
2) 2 maanden geleden na een hoosbui dezelfde kuren verschenen alleen wat heftiger zodat ik gelijk de wegenwacht heb gebeld(ford assistance) Die concludeerde dat de mobine de heftige regenbui niet trok, hem inspoot en me aanraadde om een afspraak te maken om die te laten controleren.Ik gebeld en kreeg te horen dat het niet per se nodig was om langs te komen, die bui was zo heftig dat het , volgens die man, normaal was dat de auto niet lekker liep.
Overigens brandde hetzelfde storingslampje: gister opgezocht in boekje, motorstoring.Als het aan was zsm naar de dealer en als het knipperde niet meer rijden.
3) in Duitsland reed midden in de nacht...
Als je bv 100 rijdt en met normale toeren (onder de 3) voel je niks maar zodra je terugschakelt naar de 80 en daarna weer gas geeft schokt de auto.
Ik geloof dat het duidelijk mag zijn dat ik echt een leek ben als het om auto's gaat.. :)

Wie heeft er tips en kan me meer vertellen wat er aan de hand is zodat ik wat meer kennis heb als ik naar de garage ga.(morgen)
Sta ik tenminste niet met open mond daar, staat zo stom. ;)

Alvast bedankt!

mits

Geplaatst door mits (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Marea? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Doktor (0) PRO, 14 jaar geleden

2 dingen die je moet (laten) controleren;
1: kijk of er geen water bij de bougies zit, dit kan komen door lekkage van regenwater via de ruitensproeierkopjes op de motorkap, nieuwe types hebben een rubber onder het kopje zitten.
2: indien geen er geen water bij de bougies zit dan bougies en kabels controleren en de bobine controleren.

Wacht hier niet te lang mee, langdurig met een uitvallende en/of slechte onsteking rijden kan een kapotte katalysator tot gevolg hebben, en dat is niet goedkoop.

Suc6

PS, het is BOBINE

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Marea of stel zelf een nieuwe vraag.