Ford Mondeo TD: moeilijk aanslaan van warme motor

Bouwjaar: 1997

Wat kan een eventuele oorzaak zijn van het moeilijk aanslaan van warme motor. Tussen filter en brandstofpomp is door eigenaar een electrische Pierburg pomp gemonteerd. Koude start is goed. Wanneer je bij warme motor binnen een kwartier weer start slaat motor vrij snel aan maar wanneer je langer wacht 3 kwartier 1 uur je gloeit normaal voor dan duurt het vrij lang voor motor aanslaat. Wie heeft hier ervaring mee ?

Fre

Geplaatst door Fre (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Spike11032 (0) PRO, 19 jaar geleden

Loopt de motor wel goed? Op de voorzijde van de br.stofpomp zit een verstelplunjer de zgn. Fits solenoid. Deze kan een tikkend geluid geven als je het contact aanzet of als je start. Als deze het begint te begeven is dat in het begin meestal merkbaar bij niet geheel koude start. Motor loopt dan ook niet mooi stationair.

Fre (0), 19 jaar geleden

Deze zgn Fits solenoïd wordt deze electrisch aangestuurd ?
Zitten 2 draadjes aan ? Wanneer ik de auto op contact zet begint deze een ratelend geluid te maken bij starten niet maar alleen bij het op contact zetten. De solenoide is makkelijk te verwisselen zonder speciaal gereedschap ?

Spike11032 (0) PRO, 19 jaar geleden

Nee, hij is vrij eenvoudig te verwisselen (sleutel 27 dacht ik)
maar het is wel een pittig geprijsd artikel om zo maar even te proberen. Hij kost nl. bijna Eur.170 ex. Het mooiste zou zijn om hem even uit te wisselen met die van een andere Mondeo. Tikkend/ratelend geluid is wel normaal.

Michielrc7825 (0) PRO, 19 jaar geleden

hoi,
heb al verscheidene mondeos gehad waar ik dit onderdeel heb vervangen, maar daarvan liep de motor niet meer mooi stationair, na enkele minuten staan stationair, rook en onregelmatig lopen.
groeten michiel

Spike11032 (0) PRO, 19 jaar geleden

Klopt inderdaad, daarom vroeg ik ook of de motor wel goed loopt

Fre (0), 19 jaar geleden

Motor loopt stationair mooi regelmatig rond geen rook en geen onregelmatige loop.

Siem Bijman (115) PRO, 19 jaar geleden

Frederik, kontroleer in de eerste plaats of hij ook met voorgloeien wel wil starten.Ik vermoed dat de verstuivers doorlekken en dit geeft bij een koude motor die normaal voorgloeit geen startprobleem, met warme motor ook niet, maar net in de fase daartussen wel.Waarom zit trouwens die peirburg pomp er tussen?Moet niet nodig zijn toch.Maar zoals gezegdt check of hij voorgloeit na 1,5 uur stilstaan en zoniet gloei dan zelf mbv een draad voor en kijk of hij dan wel start.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.