Ford Mondeo: Mondeo 2.0 toerental loopt op tot 3000 toeren bij een warme moto

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Hoi,

Het toerental van mijn Mondeo loopt bij stationair soms spontaan op naar 3000 tot 3500 tooeren bij een warme motor. Net alsof het gas blijft hangen.
Dit gebeurde meestal als de auto het even zwaar heeft gehad (bv aanhangwagen) maar de laatste tijd ook als er normaal mee gereden wordt. Hij heeft 206000 gelopen.

Ik heb geen flauw idee waar ik moet zoeken. Kan iemand mij een hint geven?

bvd

HJ

HJ4570

Geplaatst door HJ4570 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Doktor (0) PRO, 13 jaar geleden

Controleer het carterventilatie circuit, de rubbers hiervan kunnen wel eens scheuren waardoor er valse lucht komt, vooral het kniestukje net achter de bobine.

Suc6

HJ4570 (0), 13 jaar geleden

Thnx

Ik ga dinsdag ff checken

HJ4570 (0), 13 jaar geleden

De vacuumslangen lijken allemaal helemaal gaaf. Ik kan zo snel optisch geen beschadigingen of uitdrogingen vinden. Ik heb wel een vacuumslang die vanaf het blokje achter de inlaat vandaan komt met een schroef er in gedraaid. Deze ligt nu los op mijn servo. moet ik dan daar zoeken of kan het probleem nog ergens anders zitten?

Bvd

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.