Ford Mondeo: '01 Mondeo, twee (computer?)probleempjes

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.5 V6

Hallo allemaal,

Mijn Ford Mondeo 2.5 uit 2001 heeft twee kleine probleempjes. Het is niet heel problematisch, maar ik ben wel benieuwd wat het kan zijn - en belangrijker - hoe het verholpen kan worden.

Het volgende speelt er:

- Bij hoge toerentallen (> 5500 rpm) bij vlot optrekken en bij hoge snelheden (> 200 km/u) raken de toerenteller en snelheidsmeter van streek. In elk geval, zodra je hoog in de toeren komt vallen de wijzers terug naar 0 en vliegen daarna weer naar allerlei waarden en weer terug naar 0. Dat blijft zo doorgaan totdat je weer wat lager in de toeren zit. Op den duur op hoge snelheid vliegt bovendien ook de boordcomputer en kilometerteller eruit en gaan zowat alle controlelampjes branden. Aan het rijgedrag is verder niks te merken dat er iets mis gaat. Het is overigens alleen bij het versnellen, als je 'm in z'n vrij ver in de toeren jaagt gebeurt er niks bijzonders. Heb er een filmpje van gemaakt, zie http://www.youtube.com/watch?v=THFxo8Skn...

- Een ander probleempje. Als ik op constante, hogere snelheid rijd, dan houdt de auto soms ineens in. Ben dan ineens een groot deel van het vermogen kwijt, de snelheid zakt wat terug en na een tijdje komt het vermogen met een schok weer terug en trekt ie ineens weer snel op. Zo gaat dat steeds door, en dat is behoorlijk irritant rijden kan ik je vertellen. Het rare is, dit speelt alleen zodra je op constante snelheid wilt rijden tussen grofweg 140 en 160 km/u. Ook als ik op de cruise control rijd gebeurt het. Als ik onder de 140 op constante snelheid rijd gebeurt het niet, en boven de 160 evenmin. Ook als ik versnel tussen de 140 en 160 speelt het niet, het is echt alleen bij het vasthouden van een bepaalde snelheid tussen ca 140 en 160 km/u.

Ik vermoed dat beide problemen iets te maken hebben met een of meerdere defecte sensoren, maar ik moet er meteen bij zeggen dat ik verder niet gehinderd ben door al teveel kennis van zaken. Heeft iemand hier een idee wat het precies kan zijn en hoe het verholpen kan worden - en zoja, wat voor kostenplaatje moet ik me daarbij voorstellen?

Alvast heel erg bedankt voor jullie hulp!

Groetjes,
Daniel

JackDaniels

Geplaatst door JackDaniels (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

edwin-harlingen (0), 12 jaar geleden

hoi ik denk dat de bobine niet goed meer is, draai hem eens los en kijk aan de onderkant of er in de gelei achtige geen haar schuurtje in zitten. ik had ook het probleem met de meters naar 0 en af en toe lopen op 3 cil . probeer anders een andere er op te zetten . suc 6 voor mijn bobine 4cil moest ik 110 euro betalen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.