Ford Mondeo: Mondeo 2002 slaat niet aan

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: TDCI

SOMS...... slaat de motor van mijn trouwe diesel niet aan, wanneer ik de sleutel er dan uit haalt en opnieuw start doet hij het (meestal) wel direct zoals gewoonlijk, de sleutels zijn nog gewoon origineel, auto heeft nooit geen gekkee schade's gehad, ra ra wat is het ??

Ernst4x4

Geplaatst door Ernst4x4 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

yoshi (0) PRO, 17 jaar geleden

De kans is groot dat het probleem bij de nokkenassensor zit. Die geeft dan geen of een slecht signaal en daardoor wil de motor niet aanslaan. Over dit probleem zijn al verschillende topics verschenen. Even zoeken op de site zou ik zeggen.

kyros (0), 17 jaar geleden

mijn Tdci geeft al een nieuw nokenas sensor met aangepaste voeding,maar vooral in de zomer doet het soms ook.als ik snel de sleutel omdraait slaat soms niet.Ford adviseerd dat ook in de zomer even wachten tot dat de gloei spiraal en het lichtje in de klokje uit is.dan is de software klaar en je kan starten.heb ook gemerkt dat in de zomer langer duurt dan in de winter.

Hendrik4290 (0) PRO, 17 jaar geleden

Als de raildrukopbouw niet snel genoeg gebeurt kan het ook gebeuren de motor niet aanslaat.
Ik heb bij mijn Mondeo ook al de voeding van de nokkenassensor op 12 V laten zetten wat wel verbetering gaf.
Hoewel ik niet gek ben op brandstoftoevoegingen moet ik wel zeggen dat ik geen probleem meer heb sinds ik per tankbeurt ongeveer 150 cc standaard tweetakt olie bij voeg.
Nu ga ik waarschijnlijk een hoop kommentaar krijgen, ik geloofde het eerst ook niet, maar hij start wel de eerste keer en verbruikt zelfs nog iets minder als voordien. Ik heb vorige keer 1026 km gereden en heb 57,5 liter kunnen bijvullen. Iedereen denk ervan wat hij wil maar dat is mijn ervaring.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.