Ford Mondeo: Stilvallen Ford Mondeo 1994 - 1800 Diesel

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1800

Ik heb net een wagen tweedehands gekocht. Een ford mondeo van 1994. een 1800 Diesel. Ik heb hem nog maar 2 dagen, maar ik sta al stil...

Als ik wil starten, valt hij telkens opnieuw stil. Ook al draait de motor soms een aantal seconden. Ik heb dit reeds 3 maal gehad. Bij de laatste keer kreeg ik hem niet meer in gang, de vorige keren wel (na een twintigtal keer proberen te starten, plotseling draaide hij goed). Tussen de 2de en de 3de keer dat ik dit probleem had, kon ik de motor wel zonder problemen laten starten en was hij ineens in gang.

Ik ken het dashboard nog niet goed genoeg en dus weet ik niet of het er iets mee te maken heeft, maar het lampje van mijn batterij en het lampje van mijn olie blijven branden als ik het contact aanleg.

Verder wacht ik lang genoeg (tot soms meerdere keren toe)

Laat me iets weten aub

Joris Galle

Geplaatst door Joris Galle (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

asje (0) PRO, 17 jaar geleden

Het lijkt op een lucht-probleem. Lucht bij de brandstof. Laat het opvoerpompje bij het brandstoffilter controleren op lekkage's

Postie (0) PRO, 17 jaar geleden

Idd ik denk ook lucht, druk eens een paar keer op de zwarte knop die boven op het filter zit gemonteerd.
Ik denk dat je handen vochtig worden van de diesel... en dat is niet goed.

Niels8175 (0) PRO, 17 jaar geleden

ik denk ook dat je het membraam op het brandstoffilter lek hebt.

Niels

Hans4040 (330) PRO, 17 jaar geleden

De lampjes moeten uitgaan als de motor loopt.

Joris Galle (0), 17 jaar geleden

Ok ik ga dat eens nagaan, alleszins HEEEEL erg bedankt voor de tips. Ik laat jullie nog iets weten of het heeft geholpen.

Joris (als ik ooit iets kan doen voor jullie...)

Joris Galle (0), 17 jaar geleden

Ik val dus nog steeds stil als ik de motor wil starten. Heb dan maar de motorkap opengedaan en op de zwarte knop (pomp veronderstel ik) gedrukt tot die hard stond. Toen startte de motor wel. Ik vind nergens een lek en ook als ik pomp op de filter, dan hangt er geen diesel aan de vingers.

wat zou het dan kunnen zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.