Ford Mondeo: Mondeo III 2004 TDCI slaat niet aan.

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: FMBA 2.0 TDCI 130

Een Mondeo mkIII TDCI 130pk van 2004 kwam binnen met een vast gelopen motor. Motor had een vloeistofslag gemaakt en een drijfstang was krom. Het was een eigen auto, dus moest goedkoop weer aan de hobbel worden gebracht. We hebben de turbo (die lekte olie) en de drijfstang vervangen (van een donor, die we nog hadden staan) en hebben de intercooler gereinigd. De auto deed het weer, maar bleek uiteindelijk toch niet heel erg lekker te lopen. Andere gebruikte motor gekocht (bij een erkend recyclingbedrijf) en die er in gehangen. De verstuivers van die motor ingeleerd en...... niet aanslaan! Krukas sensor en nokkenas sensor vervangen, en...... niet aanslaan! Vanuit de tank druk op het brandstofsysteem gezet, filter daarmee ontlucht, brandstof krijgen tot aan de pomp, maar daarna houdt het op. We krijgen dus geen brandstof op de common rail.

Wie o wie, weet wat dit zou kunnen zijn?

Q036E

Geplaatst door Q036E (0) PRO , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

lennart1585 (0) PRO, 9 jaar geleden

Is de brandstofpomp ook over gezet vanuit de oude motor?
zoniet zal je de brandstofpomp ook in moeten leren anders gaat ie nooit aanslaan.

Succes

Hendrik4290 (0) PRO, 9 jaar geleden

Ik denk dat je die brandstofpomp niet kan inleren, daar zit geen electronica in volgens mij.

lennart1585 (0) PRO, 9 jaar geleden

Ik ben nog eens gaan kijken in de originele ford documenten en de pomp dient bij problemen van doorvoer in het hogedruk van het brandstofsysteem wel degelijk geconfigureerd te worden dmv de wds (oude ford uitleesapparatuur) maar kan misschien ook met een bosch kast maar dat weet ik niet.

Succes

Postie (0) PRO, 9 jaar geleden

Misschien een stomme vraag, maar niet toevallig een motor gekregen van een automaat en dat jij een handgeschakelde hebt, of andersom?

Fordrat (0) PRO, 9 jaar geleden

pomp kan je niet inleren

Q036E (0) PRO, 9 jaar geleden

Inmiddels hebben we alle sensoren en dus ook de electronische afsluiter van de pomp over gezet. De motor ging nu wel aan de praat. Ik heb nu de verstuivers weg gebracht om te testen. Hel leek er namelijk op dat er eentje niet helemaal goed mee deed en na het afzetten raakte de rail ook al snel weer de druk kwijt. Wordt vervolgd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.