Ford Mondeo: mondeo tdci schokt bij koude motor

Bouwjaar: 2002

Ik heb een mondeo tdci. Deze rijd prima als hij warm is. Is de motor koud dan schokt of houd hij in bij de eerst kilometers. dit gebeurd dan meestal in het gebied van 1500-2000 rpm.
Onlangs heeft de dealer de rail druk opnieuw afgesteld en de verstuivers opnieuw ingeregeld. Soms heeft de auto ook het probleem dat hij niet de eerste keer start. Kan dit er mee te maken hebben? Wat zou verder nog de oorzaak kunnen zijn?

rlijten

Geplaatst door rlijten (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

yoshi (0) PRO, 19 jaar geleden

Wat het slecht starten betreft: zou de nokkenassensor kunnen zijn. Er bestaat een setje om de voedingsspanning van die sensor om te zetten van 5V naar 12V. Daardoor geeft die beter signaal. Er wordt in de PCM meestal geen foutcode gezet bij dit probleem. Even laten controleren bij de dealer.

Arie560 (0), 19 jaar geleden

Heb 3 weken geleden dat setje laten inbouwen.
Sind toen slechts 1 keer niet dadelijk gestart.

Blaxxun (0), 19 jaar geleden

Hoi Rene,

Zijn de gloeispiralen nog in orde ? verder heb ik hetzelde euvel gehad met mijn mondeo `97 ghia wagon 1.8 tdi, bleek de brandstof-opvoerpomp te zijn (handpompje, kost 60 euro) Week later had ik nog die klachten , bleek een gaatje in de brandstof toevoerleiding te zijn....Ik hoorde een sissend geluid bij het gebruik van het handpompje...Startte ook slecht toen. Ik ben een leek, maar misschien heb je er wat aan ????

rlijten (0), 19 jaar geleden

De problemen blijven na het inregelen van de verstuivers en het afregelen van de raildruk achterwege. Start problemen heb ik niet meer en met het niet al te rustig wegrijden of rijden in de eerste kilometers blijft het schokken ook uit.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.