Ford MONDEO: Mondeo valt uit tijdens het rijden

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: CGBB, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 81

Goedenavond,

Hopelijk is hier iemand die ons verder kan helpen. Ook wij hebben een mondeo die tijdens het rijden spontaan uit kan vallen.Motor, stuurbekrachtiging, alles..Voor zover ik weet gaat er niet eerst een lampje branden. Opnieuw starten helpt niet om de auto weer aan de praat te krijgen. Weersomstandigheden, hard of zacht rijden, lijken geen verband te hebben met het uitvallen. Wij krijgen de auto weer aan de praat door het relais van de brandstofpomp en toeter (?) eruit te halen en er weer opnieuw in te doen. (Deze 2 kunnen overigens niet zonder elkaar, 1 van de 2 eruit en de auto start helemaal niet.) Hoe lang de auto het dan weer doet is altijd weer de vraag, dit varieert van een dag tot een paar maanden. Ongeveer 2 maanden geleden hebben wij er 2 nieuwe (van de dealer) relais in gedaan en tot gisteren geen problemen gehad. Vandaag de auto uit laten lezen bij de dealer, foutcode P0231 brandstofpomp. Volgens de dealer moet de brandstofpomp vervangen worden. Wij hebben de auto bijna een jaar en zolang heeft de auto het probleem ook al (hele slechte koop). Wij hebben allebei geen verstand van auto's maar kan je werkelijk zolang met een kapotte brandstofpomp rondrijden die het vervolgens weer doet door de relais eruit te halen en er opnieuw in te doen? Het lijkt (of wij hopen ;)) ons eerder iets met bedrading of sensors te maken te hebben? Maar wie kan ons op de goede weg helpen?

brasje

Geplaatst door brasje (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Heino4267 (225), 7 jaar geleden

De brandstofpomp is een bekend euvel bij deze auto.
Meteen laten vervangen en wellicht heb je daarna "een hele goede koop" (ik heb dezelfde auto, ook een MK3 en die rijdt fantastisch zonder enig mankement).

brasje (0), 7 jaar geleden

Oke... we hebben het meer gehoord idd.. ook een dure reparatie. Vandaar dat we het een soort van zeker willen weten ;) Bedankt!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.