Ford Focus: motor afgeslagen wil niet meer aanslaan

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.8 tdci

motor op bedrijfs tempratuur slaat af en slaat niet meer aan tijdens starten gaat gloeilampje knipperen geen motorstoring zichtbaar.
motor aflaten koelen wil nog niet aanslaan .

fred6230

Geplaatst door fred6230 (0) PRO , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

maarten4874 (0) PRO, 11 jaar geleden

Geen storingen opgeslagen? Brandstofdruk goed? BDP sensor ok? EGR klep ok?(laatst een ford gehad die ook was afgeslagen,bleek in de EGR stekker te zitten)

fred6230 (0) PRO, 11 jaar geleden

motor via texa uitgelezen deze geeft geen storingen . ik ken dit probleem uit de iveco daily en fiat ducato dan is meestal de lage druk pomp defect maar ik twijfel of deze die ook heeft ?

maarten4874 (0) PRO, 11 jaar geleden

Als hij bij de motor een handpompje heeft,zeker weten geen pomp. Maar kun je de brandstofdruk niet uitlezen? Dan kun je zien of je opvoerdruk hebt

garage van horne3459 (0) PRO, 11 jaar geleden

Kijk eerst eens naar de egr stekker,wat Maarten ook zei, had er hier laatst ook een die had de bedrading doorgeschuurd van de stekker bij het schutbord.

fred6230 (0) PRO, 11 jaar geleden

egr stekker gecontroleerd deze ok dit dacht ik al want ik heb geen P codes als er iets electronische in de aansturing zit of een onderbreking dan geeft mijn computer dit aan dit is niet het geval.
naar mijn gevoel moet er ergens een opvoerpomp zitten mechanishe of electrische als ik het contact aan zet hoor ik niets zoemen .

marcel7031 (0) PRO, 11 jaar geleden

Als de egr stekker een probleem heeft is er een zekering uit.
Heb je nu al bdp en raildruk gemeten? Gewoon via je tester?
Trek anders de toevoer naar je filter los en zet het contact aan.
Volgens mij zit er een pomp in de tank, even de achterbank opklappen?
Zeker weten geen benzine erin?
Beetje remmenreiniger laten opsnuiven?

fordmannetje (0) PRO, 11 jaar geleden

deze heeft geen opvoerpomp

ford-master (0) PRO, 11 jaar geleden

deze motoren hebben geen opvoerpomp.

fred6230 (0) PRO, 11 jaar geleden

probleem is opgelost brandstofdruk gemeten en bdp sesor gecontroleerd deze geeft geen waarde nieuwe sensor gemonteerd en hij doet het weer.
alle dank voor het meedenken .

marcel7031 (0) PRO, 11 jaar geleden

Fred, probeer de volgende keer niet alleen je tester te gebruiken voor alleen uitlezen van storingen maar ook dynamische waarden te meten.
Zoals je hebt gemerkt is een kapotte bdp sensor niet altijd als storing op gegeven, wél als je de waarde direct had uitgelezen. Gewoon met starten beoordelen.
Ook kan je direct je brandstofdruk met starten uitlezen, weet je gelijk dat de lagedruk(pomp) bv defect is. Of niet.........
Collega Maarten gaf gelijk al de oplossing. Had je binnen 50 min een goede diagnose kunnen stellen.

fred6230 (0) PRO, 11 jaar geleden

Marcel bedankt voor je info maar ik had de tester niet direct voor handen de auto stond thuis voor de deur ik mog zelf geen auto rijden ivm een hart infarct die ik net achter de rug heb mijn collega moest hem even terug komen brengen dus de diagnose heeft niet echt lang geduurt alleen het wachten op het juiste gereedschap de tijd was voor mij niet zo belangrijk het is mijn eigen auto dus stond toch het grootste gedeelte stil maar toch bedankt.

marcel7031 (0) PRO, 11 jaar geleden

Sterkte Fred.

Anders sorry voor mijn prikkelende opmerking. We maken heel vaak mee dat een garage diagnose stelt met uitsluitend een tester.
Jij bent volgens mij ook niet de jongste meer, net zoals ik en vroeger deden we het toch alleen maar met het boerenverstand?
En simpele metingen uiteraard.
Wij zijn ook uitgerust met een tester maar ik begin toch altijd met de basis.....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.