Ford Mondeo: Motor blijft draaien

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1800

Beste, Motor blijft draaien als ik contak uit zet.De meeste zeggen; afsluitklep van de dieselpomp.Maar ik kan deze niet vinden.Heb een wagen als onderdelen staan en daar vind ik de afsluitklep wel. Een rond ding met een kabeltje eraan.Doch op de mijne vind ik dat ding niet.Boven op de gas schuif van de dieselpomp vind ik wel een plat ding waarop "Lucas" staat, met drie kleuren kabeltjes eraan, dit heb ik ook vervangen doch gaat nog niet.Graag iemand die me verder kan helpen.Dank je.

Betondarm

Geplaatst door Betondarm (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

Doktor (0) PRO, 13 jaar geleden

zit er af fabriek startblokkeerring op?(rood puntje achter op je sleutel) zo ja dan vind je de afsluitklep zo niet, die zit achter een stuk metaal tussen de leidingen in. deze kan je ook zo niet vervangen.

Suc6

Betondarm (0), 13 jaar geleden

Dat klopt, er zit een rood puntje op mijn sleutel.Klopt ook met met dat stuk metaal, kan het niet verwijderen.Dus???, ander dieselpomp monteren???, zoja, moet deze ook op punt gezet worden als ik de D.riem los koppel??. Bedankt alvast hoor

Doktor (0) PRO, 13 jaar geleden

Die stopklep kan je zelf zo niet verijderen, dan moet de pomp er af.
Maar ik heb nog niet meegemaakt dat die open blijft staan.

Blijft er niet ergens spanning op staan waardoor het contact niet uitgezet wordt?

Suc6

Betondarm (0), 13 jaar geleden

Ik moet mijn hoedje afnemen voor jou hoor, je had gelijk met die sleutel.Mijn vrouw had eens naar de garage gebelt, vroegen minimum 600 euro.Ik kan wel een ander motor in bouwen maar daar zie ik ook tegen aan.Maar als ik toch zo vrij mag zijn om jou iets te vragen, zou ik graag willen weten, wat moet er nu op die kabels komen?? zit er spanning op als ie draait met contakt op, of wat moet er op de kabels zijn??.Er lopen inderdaad twee kabeltjes onder naar dat metaal wat je aangeeft op je vorige reactie.Moet er spanning op staan als ik het contakt uitzet, of als het contakt op staat??Als ik iets van jou hoor ga ik dat uit testen. Wat ik nu aan het maken ben is een trekkabel wat ik eventueel kan bevestigen aan dat hendeltje op de pomp waar "stop" op staat, en zo naar binnen leiden.Weet wel niet of dit goed is voor de APK??. maar verder zie ik het niet zitten.Ik wacht op jou hulp. Groetjes, Mo

Doktor (0) PRO, 13 jaar geleden

In die stopklep zit een stukje electronica die via de bedrading een gecodeerd signaal krijgt van de computer.
Als je die vervangt of de pomp vervangt dan moet je die stopklep met de ford tester opnieuw aanmelden bij computer.
Daar kan je dus niet zo spanning op zetten

Als je het contact uitzet, wat gebeurd er dan met het dashboard? wat doet de toerenteller? kan je nog gasgeven?

Betondarm (0), 13 jaar geleden

Ben net nog even naar buiten gegaan en dit geprobeert.De toerenteller valt stil en de binnen verlichting word zwakker. Maar wat ik nou merkte is;als ik redelijk wat gas geeft valt ie stil!!.Op stationair toerental blijft ie draaien, heb nou niet uitgeprobeert hoelang ie blijft draaien met afgezet contakt maar als ik wat gas geeft valt ie stil.

Betondarm (0), 13 jaar geleden

[quote=Doktor]In die stopklep zit een stukje electronica die via de bedrading een gecodeerd signaal krijgt van de computer.
Als je die vervangt of de pomp vervangt dan moet je die stopklep met de ford tester opnieuw aanmelden bij computer.
Daar kan je dus niet zo spanning op zetten

Als je het contact uitzet, wat gebeurd er dan met het dashboard? wat doet de toerenteller? kan je nog gasgeven?[/quote]
Beste, nog enig idee wat het verder zou kunnen zijn?Toerenteller valt uit, het licht binnen verzwakt een beetje,toerental van motor daalt X toeren,en als ik een beetje gas geef valt ie toch stil.Groetjes, Mo

Betondarm (0), 9 jaar geleden

Sorry voor het laat antwoord. Heb een andere dieselpomp geinstaleert. En draait weer perfeckt

Betondarm (0), 9 jaar geleden

ander dieselpomp geplaatst

Betondarm (0), 9 jaar geleden

auto is klaar bedankt voor de medewerking

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.