Ford Focus: Motor defect, Ford Focus TDDI. nog geen 200.000 km.

Bouwjaar: 2000

Mijn Ford Focus TDDI uit 2000, heeft de motor defect, (moet een
gereviceerd blok in volgens Ford monteurs. Motor is versleten, (heeft een vreemd hard tikkend geluid in cilinderkop en rookt erg) wie heeft hier ook ervaring mee. De auto is altijd in onderhoud geweest bij de Ford dealer geen enkele beurt gemist. Er wordt gewoon koeltjes op gereageerd, en vertelt dat we gewoon pech hebben gehad. De auto heeft 196425 km gelopen. Monteurs zijn het wel met mij eens dat het niet normaal is maar ik kan hier verder niets mee. Mijn advies is dan ook, koop nooit geen Ford auto met een km stand van boven de 100000 km want dan is de garantie verlopen, belachelijk naar mijn idee.

P.H. Rozema

Geplaatst door P.H. Rozema (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Lucky luck (0), 18 jaar geleden

Je moet je advies niet toepassen op Ford alleen.
Ik denk dat dit voorval geldig is voor elk merk.

peu8928 (0), 18 jaar geleden

Misschien kun je in dit geval nog wel (gedeeltelijk) je recht halen bij de Ford dealer. Er is namenlijk een wet (consumentenrecht) waarin dit is vastgelegd. In deze wet staat duidelijk omschreven welke verplichtingen de verkoper heeft. Dit heeft overigens niets met garantie te maken! (dus het kan jaren buiten de garantie-periode vallen) Je mag namenlijk verwachten dat een dieselmotor (veel) langer meegaat dan 200.000 km. De constructeur, Ford in dit geval, heeft opgesteld hoelang een dieselmotor van een bepaald type hoort mee te gaan. Gaat de motor voor deze tijd kapot dan kun je eisen dat Ford een gedeelte van de te vervangen motor vergoed. Hoeveel dit is hangt natuurlijk van een aantal factoren af, bijvoorbeeld hoe oud de motor is en hoeveel er is afgeschreven en of je bijvoorbeeld niet zelf schuld aan het defect hebt. Ik ben maar een leek maar bij bijvoorbeeld de juridische afdeling van de ANWB of bij je rechtsbijstandverzekering kunnen ze je precies vertellen wat wel en niet reeel is. Ook op de websites van bijvoorbeeeld de consumentenprogramma's Kassa en Radar kun je meer informatie over dit onderwerp vinden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.