Ford Focus: Piepen en kraken stijlen deuren

Bouwjaar: 2005

Ik heb sinds april een focus 2005 kleur zwart. Als het boven de 20 graden is beginnen de afdekkappen van de deuren te kraken. Als het wat kouder weer is is het probleem opgelost. Ik heb de kapjes ingespoten met siliconenspray en deze zijn door de dealer ook al vastgezet met dubbelzijdig tape. Iemand een idee hoe dit op te lossen. De dealer geeft aan dat dit het beste is wat hij eraan kan doen en kan dus niet meer bij hem terecht. En wachten tot ford een modificatie uitvoerd is ook geen optie.

salpoels

Geplaatst door salpoels (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

15 Reacties

772 (0), 18 jaar geleden

Is het wel de afdekkappen,ik heb zelf ook het probleem gehad met mijn C-MAX het bleek de rubbers aan de raamspijl te zijn en er was een modificatie aan de pas gekomen. Er is een brief van de fabriek aan de dealers gegeven,
Het euvel is bij mij opgelost
groetjes Dick

salpoels (0), 18 jaar geleden

Dit heb ik ook gehoord. Het zijn echt de sierlijsten. Als je er op drukt dan hoor je dezelfde kraakjes

772 (0), 18 jaar geleden

Heb je dit ook met je dealer besproken,want dit probleem was precies het zelfde die ik had .

salpoels (0), 18 jaar geleden

De dealer zei ook dat er een modificatie was voor de C-MAX. Helaas is dit er voor de ford nog niet. Dat kan nog wel even duren als dit door ford moet worden aangepast. Helaas hoor je het kraken alleen als het warm weer is wat het voor de dealer ook weer lastig maakt. Ik heb morgen weer een afspraak bij de garage. Ik ga maar eens vragen of ze de deurrubbers vervangen. Het probleem van de lijsten is dat het kliksysteem waarmee ze vast zitten erg werkt. Misschien moeten ze het kliksysteem invetten o.i.d.

772 (0), 18 jaar geleden

De dealers moeten een brief hebben gekregen in de maand Juli
Om de rubbers te veranderen voor degenen die er een probleem hebben.Is bedoeld voor wagens die gebouwd zijn december 2004 t/m feb 2005
grtjs Dick

salpoels (0), 18 jaar geleden

Mijn auto stamt uit april 2005. Ik ben inmiddels bij de dealer geweest. Deze hebben de problemen nogmaals kenbaar gemaakt bij Ford Nederland. Ik heb gevraagd of ze in ieder geval de deurrubbers kunnen vervangen omdat als je over een onverharde weg rijdt de deuren beginnen te rammelen. Helaas wilde de dealer dit niet omdat ze bij onterrechte vervanging een boet zouden krijgen ter waarde van 10 maal het factuurbedrag. De rubbers op de deur zijn volgens hem niet het probleem. Hij constateerde echter wel schade aan de lak bij de sloten maar wist niet waar dit van kwam omdat er geen beschadiging was een de beugel in de deursteil waar het slot in klikt. Ik vind het heel jammer hoe het op dit moment gaat omdat ik van een daewoo lanos af kwam omdat deze ook rammelde en ik ford degelijk vond. Doordat de rubbers nu wat "gevormd" beginnen te raken lijken de portieren wat meer speling te krijgen in het frame en zorgt dit voor veel problemen. Helaas krijg ik geen response van de dealer en zal het nog wel even duren voordat dit opgelost is.

772 (0), 18 jaar geleden

Komt je auto van Kalmhout?
Beste raad ga naar een andere dealer b.v.Ford-Amsterdam,je hebt garantie op deze auto en laat het er niet bij zitten.

oldford (0) PRO, 18 jaar geleden

Verhaal van de boete is onzin (of te wel gewoon gelul). Als het niet gemeld wordt kraait er geen haan naar. Dus gewoon onwil van de dealer. Probeer maar eens een andere dealer.

salpoels (0), 18 jaar geleden

Ja mijn auto komt bij van Kalmthout vandaan. Is dat zo'n slechte dealer dan?

772 (0), 18 jaar geleden

Daar laat ik mij niet overuit,bij mij in de buurt zit er ook een Kalmhout,ik kreeg een vieze smaak ,ben toch naar Ford Amsterdam gegaan en ben zeer goed geholpen.En daar zeiden ze dat er een brief van de Fabriek gekregen hadden over de deurrubbers van de Focus.

salpoels (0), 18 jaar geleden

Ik heb vanochtend met Ford Nederland contact gehad. Volgens hun zijn er geen aangepaste rubbers bekend voor de focus wel voor de c-max. Omdat de portieren beschadigd raken gaan zij kijken of er een oplossing kan komen i.c.m. de dealer. Ik krijg begin volgende week een telefoontje van Ford Nederland over de verdere gang van zaken.

772 (0), 18 jaar geleden

Sebastiaan
Heb je al nieuws over je probleem,is het al verholpen?

salpoels (0), 18 jaar geleden

Nee, nog steeds niks gehoord van ford nederland. Ga morgen maar zelf bellen naar ford nederland. Wel weer een mooi akkefietje met van Kalmthout. Bij een vorige reparatie was er schade gemaakt door de dealer zou kosteloos verholpen worden. Ik vorige week dinsdag mijn auto gebracht. Hij zou donderdag klaar zijn. Ik donderdag bellen naar hoofddorp schadecentrum -> maandag of dinsdag zou hij in lisse zijn. Woensdag weer gebeld waar de auto blijft. Donderdagmiddag (vandaag) aan het eind van de dag zou hij er zijn. Eind van de dag gebeld door van kalmthout -> wordt toch vrijdagochtend..pff even morgen afwachten. Maar eigenlijk kan dit gewoon niet....

salpoels (0), 18 jaar geleden

Ben bij de dealer geweest en het schijnt nog in behandeling te zijn bij Ford Nederland. De schade is netjes hersteld. Dus dat is weer een plus. Even afwachten nog maar.

salpoels (0), 18 jaar geleden

Belletje gehad van Ford Nederland. In verband met een bedrijfsautoevenement kan het nog duren voordat er een oplossing kan komen. Onbegrijpelijk dat ik geen passende oplossing krijg. Zodra het bij ford nederland is neergelegd doet de dealer ook niks. Erg jammer. Je zou van Ford meer verwachten. Vrijdag mag hij weer naar de garage in verband met een rammel aan het bestuurdersportier. Als ze dit niet netjes oplossen ga ik in ieder geval een andere dealer zoeken. Zal wel amsterdam worden want in de regio zit alleen van Kalmthout of Wilton

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.