Ford Transit: Motor heeft plots geen vermogen en valt stil . Kan onmiddellijk

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 2500, Vermogen (kw): 74

Ik heb een CAMPER Ford Transit van 2,5 TD van 1995 met het volgende probleem . Stilvallen bij schakelen bij 3000 toeren en bij het lossen van het gaspedaal . Ik kan onmiddellijk weer starten . Hij doet wel enkel wanneer het buiten een 30 graden is .( Op vakantie dus )
In zeldzame gevallen blijft de motor nog draaien maar zonder vermogen , het rood signalisatielampje van het contact op het dashboard gaat branden en na 200 meter valt hij dan toch stil . Ik kan onmiddellijk weer starten , tot hij weer stilvalt bij het schakelen .

Bij het uitlezen van de boordcomputer in de garage geeft hij steeds een storingcode .Reeds nieuwe temperatuurmeter en kuisen van EGR klep hielp niet .

Wanneer ik schakel bij lage toerentallen 2000 tot 2500 en in 5de versnelling ook niet hoger ga dan 2500 toeren valt de auto niet meer stil . En zo kan ik dan toch op mijn bestemming komen .

Boepe

Geplaatst door Boepe (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Transit? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan T (5) PRO, 6 jaar geleden

ik vermoed dat het bij de brandstofpomp vandaan komt ; laat deze eens controleren heb namelijk al een paar keer gehad dat het bij dit type motor zo n storing had en de brandstof pomp vervangen moest worden.

groetjes jan.

Boepe (0), 6 jaar geleden

Hallo Jan ,
Deze brandstofpompen Epic van Lucas worden niet meer hersteld en ook niet meer gemaakt .
Mijn brandstofpomp heeft type nr 8720A10A A .
Op de tweedehandsmarkt vond ik pompen met 8720A11A en 872012A .

Zijn deze compatibel . Zijn het misschien verbeterde versies want ik weet dat er met die Epicpompen veel problemen waren/zijn

groeten
Peter

jan T (5) PRO, 6 jaar geleden

dat durf ik niet tezeggen als niemand hier iets weet neem dan voor dat je zo n pomp aanschaft contact met een revisie bedrijf die de pompen reviserd of met de ford.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Transit of stel zelf een nieuwe vraag.