Ford Transit: motor maakt geluid als of kleppen gesteld moeten worden

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: di 2.0

motor maakt geluid alsof kleppen gesteld moeten worden of dat uitlaat aan de motor defect is. Dit geluid is echter niet constant. Als ik de koppeling in zijn vrij laat lopen is geluid weg. geluid is ook niet constant.
Soms is het net tijdens het rijden of er iets los zit of een dekseltje of iets dergelijks.. Bij koude motor geen geluid en bij stationair lopen ook niet. Na verloop van tijd komt dit geluid pas en valt weg en na enige km komt het weer terug.
Het motor compartiment bekeken zie niks loszitten. heb uitlaat gecontroleerd zie niks los zitten. zie ook geen schuurtjes in uitlaatspruitstuk. geluid komt wel van die richting. heb een schroevendraaier geplaatst op deksel van vacuumpomp
maakt meer ratelend geluid bij gasgeven. maar dat kan ook ergen anders van af komen. Wie weet wat dit kan zijn ?

ronsplace

Geplaatst door ronsplace (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Transit? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

voyager (0), 9 jaar geleden

Versnellingsbak?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Transit of stel zelf een nieuwe vraag.