Ford Transit: sluiting en daardoor geen dimlicht?

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.4 ttdi

Hallo,

Wij rijden sinds een paar maanden in een Ford Transit die omgebouwd was tot camper. De indeling beviel niet dus alles gestript en opnieuw begonnen.
Na een aantal weken en te drastisch gebruik te hebben gemaakt van de radio startte de auto niet meer. Met behulp van startkabels op gang geholpen maar tijdens deze procedure is er een kabel naast de zekeringkast gesmolten. Repareren lukt niet want zodra je de uiteinden tegen elkaar houdt knettert hij al (zonder contact aan e.d.)
Ogenschijnlijk leek alles te werken maar toen ik vorige week s'avonds reed bleek dat mijn dimlichten het niet doen. Ben bij een garage geweest die alles hebben doorgemeten (de zekeringkast en vooronder het dashboard aan de passagierskant. De lampen werken dan ook via zijn meetapparaatje. Zijn conclusie was dat de lichtschakelaar kapot moest zijn dus nieuwe schakelaar aangeschaft maar zonder resultaat! Wie kent dit probleem en heeft tips om mij alsjeblieft te kunnen helpen? Het begint zo nogal in de papieren te lopen .....
De gesmolten kabel begint op de pluspool naast de zekeringkast en verdwijnt er dan onder. Ik kreeg al eens de tip om de kabel "te volgen" maar ik kan volgens mij niet verder komen dan daar waar hij verdwijnt in de zekeringkast....? Ik heb er evt. een foto van die ik kan toemailen voor diegene die me verder kan/wil helpen. Alvast bedankt!

Monique10

Geplaatst door Monique10 (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Transit? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

Highway (115) PRO, 9 jaar geleden

Je kunt de foto ook hier plaatsen. Onder aan het tekst vak staat een link.

voyager (0), 9 jaar geleden

Als de kabel al zo gesmolten is, zullen de contacten in de zekeringskast ook gesmolten zijn. Dus rest niets anders dan kabel volgen al dan niet tot in de zekeringkast en zien wat aldaar kapot is. Dus kas zal los moeten en evt nog meer.

Monique10 (0), 9 jaar geleden

Domme vraag wellicht maar als ze de zekeringenkast test en alle zekeringen en relais doen het dan zit het probleem toch niet daar of snap ik het niet?.....

Highway (115) PRO, 9 jaar geleden

Is het probleem dat draadje dat door is?

Krijg je spanning op de zekering van het dimlicht?

Als je een schema hebt moet je er uit kunnen komen.

Monique10 (0), 9 jaar geleden

Hallo Highway,
De zekering geeft spanning. En ik neem aan dat de doorgebrande kabel te maken heeft met het feit dat de dimlichten niet willen werken maar dat weet ik nou net niet.........2 feiten zijn; mijn dimlicht werkt niet en de doorgebrande draad maakt direct weer sluiting als de uiteindes tegen elkaar komen .....

alfons262 (0) PRO, 9 jaar geleden

heeft de wagen trekhaakbekabeling? zo ja haal dat eerst eens los bij de stekkerdoos

Monique10 (0), 9 jaar geleden

Alfons,
dank voor je bericht maar wat bedoel je precies? De bedrading losmaken daar waar hij de 7 polige stekker van de trekhaak ingaat? Voor jou wellicht gesneden koek maar voor mij niet... .:-))

alfons262 (0) PRO, 9 jaar geleden

er zit een stekkerdoos bij de trekhaak met pinnetjes erin,achter deze pinnetjes wil het wel eens 1 bonk roest zijn wat dan alles met elkaar verbind,het makkelijkste is om te controleren of alle aansluitingen volgens schema goed aangesloten is,zo ja laten zitten zo nee stekker op trekhaak open schroeven en de boel controleren

Monique10 (0), 9 jaar geleden

Alfons,
stekker zojuist helemaal verwijderd. Was roestig en vochtig omdat het afdekklepje ontbrak. Nu liggen de draden open. Kan ik nu het probleem controleren of moet er nu eerst een nieuwe 7 polige contactdoos op?

alfons262 (0) PRO, 9 jaar geleden

je zou het nu kunnen controleren,zet er een zwevende zekering tussen als doorverbinding met een zekering van 10 ampere ertussen.blijft de zekering heel dan heb je dus geen sluiting,ik zou de draad niet doorverbinden zonder zwevende zekering!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Transit of stel zelf een nieuwe vraag.