Ford TRANSIT E 190 D KAMPEERAUTO: Motor slaat af

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 2500

Ik heb een (camper fabrieksopbouw) Ford Transit 2.5 TD, bouwjaar mei 1994.
Tijdens het rijden slaat geregeld mijn motor spontaan af. Eerst was het alleen na een stop of tankstop. Dan reed ik b.v. een kilometer en dan sloeg die af, of vaak al bij snelheid maken om de grote weg op te rijden. Maar, de laatste tijd doet die het ook tijdens het normale rijden. Als de motor uitvalt laat ik hem uitrollen en kan dan gewoon weer starten en doorrijden, tot die de volgende keer uitslaat. Soms kan ik gewoon 1000 km. rijden zonder problemen, en soms slaat die om de 20-25 km. af. EGR-klep is al vervangen, vacuüm van tankdop gecontroleerd, bedrading naar brandstofpomp vervangen. Garage kan het probleem niet vinden. De camper krijgt keurig zijn onderhoud in de garage, dus (diesel) filter zal het niet zijn.
Wie heeft een idee of herkent dit?

erikpaul

Geplaatst door erikpaul (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Transit? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Probeo (0), 6 jaar geleden

Hallo Erikpaul,

De kans bestaat dat de stopsolenoide op de brandstofpomp uit zichzelf dicht slaat door een storing in de solenoide zelf of de bedrading hiervan.
Monteer ook eens een nieuwe zekering hiervan en controleer gelijk de contactplaatsen van deze zekering.
Verplaats ook de retourslang van de vierde verstuiver naar de eerste verstuiver, dit wil ook wel eens problemen geven.
succes

erikpaul (0), 6 jaar geleden

Geweldig bedankt! Ik ga hiermee aan de slag!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Transit of stel zelf een nieuwe vraag.