Ford Focus C-Max: Motor systeem storing na eerste keer starten 's morgens

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Bij de eerste keer starten loopt de motor stationair tussen de 1800 en 2000 rpm . als je dan direct weg rijdt krijg je de melding motor systeem storing. De motor loopt dan heel onregelmatig. De motor uitzetten en weer starten even laten lopen en een paar keer gas geven dan geen probleem meer. Het kwam eerst af en toe voor nu iedere dag. De auto is al meerdere keren uitgelezen en niet echt wat te vinden. Wie kan mij helpen wil dit graag oplossen, het lijkt met het dalen van de temperatuur erger te worden.

Alvast bedankt

Derk1965

Geplaatst door Derk1965 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

oldford (0) PRO, 10 jaar geleden

Wat is de exacte fouttekst en/of het nummer van de uitgelezen foutcode?
Is er ook gekeken naar sensor waardes bij koude motor na een nachtje buiten slapen?

C-Max-MFP (0), 10 jaar geleden

Ik heb een keer het probleem gehad dat de motor afslaat na het starten als je 50 meter gereden had. Dat kwam door verkeerde olie waardoor de hydraulische klepstoters niet goed werken.

Derk1965 (0), 10 jaar geleden

Goedenavond, Heb vandaag de foutcode laten uitlezen . Er komt de volgende foutcode in het systeem P2110. Het was deze ochtend weer raak hoog toerental bij starten en bij het weg rijden motor systeem storing , motor lampje brand geel in het dashbord. later op de dag geen problemen de motor loopt als een zonnetje.
Fout treed alleen 's morgens op bij de eerste keer starten.

    Derk1965 ik heb al een jaar hetzelfde probleem. Heel bizar! Kun je mij vertellen hoe je het probleem hebt opgelost? - Ruudje80 (0), 2 jaar geleden

oldford (0) PRO, 10 jaar geleden

Tja, P2110 zegt niets over de echte storing, alleen dat het toerental beperkt wordt via de elektronische gasklep.
Misschien toch maar eens goed uitlezen onmiddelijk na een nachtje buiten slapen bij de dealer?

Ruudje80 (0), 2 jaar geleden

Derk1965 ik zit al een jaar met hetzelfde probleem! Heel bizar! Heeft al flink geld gekost enniemqnd weet het antwoord. Wat hebje uiteindelijk gedaan of laten doen om het op te lossen?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.