Ford Sierra: Motor valt uit als geen gas wordt gegeven

Bouwjaar: 1988, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Hallo!

ik heb een apart probleempje, en ik ben zelf eigenlijk helemaal niet technisch. Ik ben de trotse eigenaar van een 25 jaar oude Ford Sierra, en deze heeft eigenlijk altijd prima dienst gedaan. Altijd goed door de keuring gekomen, en liep als een zonnetje. De laatste tijd merkte ik echter dat de motor stationair steeds meer ging "rommelen", onnodig toeren ging maken en de auto schudde daarom ook een beetje.

Toen ik pas een flink stukje ermee had gereden (250 km) en hem daarna weer wilde starten, merkte ik echter dat de motor steeds uitviel op het moment dat ik géén gas gaf. stationair draaien gaat dus helemaal niet meer. In het begin deed hij dat alleen als de motor koud was, en bleef vervolgens gewoon aan. nu maakt het echter niks meer uit: hoe lang ik er ook mee rijdt, zodra ik het gas loslaat (en het toerental dus te laag wordt) slaat hij bij iedere snelheid gewoon uit. Hij start dan vervolgens wel zonder problemen, maar om nou iedere keer bij het terugschakelen de motor opnieuw te moeten starten kan ook niet goed zijn.. :)

nu heb ik me laten vertellen dat er iets kan zijn met de "stappenmotor", en dat daarvor het hele blok uit elkaar moet. Een ander heeft weer aangegeven dat m'n oude beestje ergens valse lucht zou aanzuigen, en daarom niet kan blijven draaien.

iemand een idee? mijn dank is vast groot!

313030

Geplaatst door 313030 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Sierra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Edje Raketje (0), 11 jaar geleden

Laat eerst de foutcodes uitlezen.
De stappenmotor (toerenregelklep) kan heel goed stuk zijn. Die zit echter gewoon met 2 boutjes vast en je kan daar heel gemakkelijk bij.
Controleer ook of de rembekrachtiger niet lek is.
De motor starten en uitzetten. Dan de slang van de rembekrachtiger loshalen (breek hem niet!!!!) dan moet je even een gesis horen. Hoor je dat niet is hij lek.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Sierra of stel zelf een nieuwe vraag.