Ford Transit 350EF 2.4 tdi: Motor vermogen valt weg

Bouwjaar: 2002

Vooral met over een hobbel rijden lijkt het wel,dan valt opeens het motor vermogen weg en brandt het voorgloeilampje.
(De bandstof pomp en filters en leidingen enzo zijn al vervangen voor het slijpsel uit de pomp probleem)
Ik denk aan een doorgeschuurde draadboom ofzo?......
Iemand een tip?

DodgeDriver

Geplaatst door DodgeDriver (0) PRO , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Transit? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

yoshi (0) PRO, 19 jaar geleden

Het probleem met ijzerdeeltjes in het brandstofcircuit komt, of beter kwam, enkel voor bij de 1.8 en 2.0 duratorq diesel met common rail. Dus enkel focus en mondeo. Transit 2.4 TDdi van 2002 is geen common rail maar met inspuitpomp.
Als het voorgloeilampje brandt, dan moet er normaal een foutcode in het geheugen van de pcm aanwezig zijn. Dus eerst foutcodes uitlezen. Het gebeurt wel eens dat er ergens een brandstofleiding doorschuurt maar daar krijg je normaal geen foutcode voor. Wagen valt gewoon stil en wil niet meer starten.

DodgeDriver (0) PRO, 19 jaar geleden

er zit geen foutcode in. als het probleem zich voor doet en je zet de motor uit en start hem opnieuw is het probleem ook weg. het gebeurd niet elke dag maar zo af en toe..

yoshi (0) PRO, 19 jaar geleden

Gaspedaal wil al eens problemen geven. Je kan de signalen van de gaspedaalsensor eens nakijken via datalogger in WDS. Maar als het probleem maar af en toe voorkomt zal je geluk moeten hebben om de fout eruit te halen in de veronderstelling dat het de pedaalsensor is natuurlijk.
Voor de rest zou ik de elektrische bekabeling eens nazien, vooral in de motorruimte. Er loopt een kabelboom vooraan langs de motor in de buurt van het kleppendeksel. Die kabelboom passeert ergens langs een uitstekend boutje ofzo. Kijk daar eens of die bout niet in de kabelboom is geschuurd.

DodgeDriver (0) PRO, 19 jaar geleden

Bedankt voor je tip! Ik ga de gaspedaalsensor eens controleren. ik heb bij een andere transit weleens een doorgeschuurde kabelboom boven op de rembekrachtiger gehad,daar ging de richting aanwijzer niet van uit.bij deze transit is die kabelboom oke.

DodgeDriver (0) PRO, 19 jaar geleden

Er zit nu een code in:p0404, egr klep. de auto doet het 1x per rij sessie.dus het lijkt geen storing in de bedrading maar een elektr component of computer die problemen geeft. we gaan eerst de egr klep vervangen...

yoshi (0) PRO, 19 jaar geleden

De kans is inderdaad groot dat de klep defect is. maar ik zou ook de vacuumleidingen naar de egr-klep eens nakijken. Het is altijd mogelijk dat die leiding ergens doorgeschuurd is of is dichtgeknepen. Ook het regelklepje voor de vacuum eens nazien. Idem voor de positiesensor van de egr-klep. Elektrische bedrading nazien en spanning nazien.

DodgeDriver (0) PRO, 19 jaar geleden

De nieuwe EGR-klep zit er nu een week op, en de storing heeft zich niet meer voor gedaan! :-) Bedankt voor het meedenken allemaal!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Transit of stel zelf een nieuwe vraag.