Ford Fiesta: Motor wordt warm en verwarming blaast koud

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine

Hallo

Ik rij in een ford fiesta zetec s van 2001, ik heb deze in januari gekocht en al de probleempjes een beetje aangepakt. Ik heb de distributieriem, de vriesdoppen tussen de bougies, de wiellagers, stabirubbers en stangetjes en de waterpomp vervangen. Nu zijn we een paar maanden verder en werd met motor opeens heel warm(de verwarming blies toen ook nog warme lucht) dus ik dacht dat mijn thermostaat kapot was, deze heb ik dus vervangen ongeveer een week geleden, ik ben toen een goeie testrit gaan maken(van bree limburg belgië tot antwerpen centrum ongeveer een 200km) zonder problemen(alleen de verwarming blaast geen warme lucht na het vervangen van de thermostaat) daarna nog wat kleine afstanden gemaakt tot op eens men motor weer warm werd(tot het rood).

Wat kan hier de oorzaak zijn? Heb mijn auto wel nodig voor naar het werk te kunnen gaan. Alle raad is welkom
Groetjes

Bami1994

Geplaatst door Bami1994 , lid sinds 5 jaar geleden

7 Reacties

voyager, 5 jaar geleden

Ontluchten??

Bami1994, 5 jaar geleden

Is gebeurd de verwarming ook helemaal open gezet, ik moet wel zeggen toen ik de waterpomp vervangen heb was de oude wel heel vuil, en de vriesdoppen waren aan het wegrotten dus ik denk dat ik een verstopping

Bami1994, 5 jaar geleden

Probleem gevonden join du culase kapot, maandag begin ik eraan

bart.bianca@hotmail.com, 5 jaar geleden

Slaat de fan wel aan als hij warm wordt ? Anders sensor /schakelaar even nakijken zit waarschijnlijk onder in de radiateur.
Wel raar dat je verwarming het ook niet doet. , gaat de kachelkraan wel open ? Misschien kachelradiateur dicht , en daarom ook moeilijk ontluchten ?

bart.bianca@hotmail.com, 5 jaar geleden

join du culase ? ... Ben niet zo goed in Frans ;-)


Vermoed koppakking ?

Bami1994, 5 jaar geleden

Ik heb het getest, zitte uitlaatgassen bij men koelwater dus het is zeker de join du culase, is weer een heel werkje maar toch de moeite om het te doen want het is zo een leuk autotješŸ˜ƒ

Bami1994, 5 jaar geleden

Ja koppakking kapot

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Marea of stel zelf een nieuwe vraag.