Ford Mondeo: na een beurt olie verbruik en waarschijnlijk motor defect ?

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Hallo,

Ik heb waarschijnlijk een best probleem, na een beurt van weekend olie ververst, filters vervangen, bougie vervangen, een probleem ontstaan. Bij het vervangen van de bougie waren er 2 kapotte erbij, waar de porseleinen stukjes gebleven zijn, waarschijnlijk in de motor. Kunnen deze veel schade aangericht hebben??
Want na het gesleutel de auto gestart, liep deze heel slecht en veel lawaai. Na een tijdje ging het wel weer
maar nu heb ik bij het starten van de auto een witte/blauwe rookpluim en tijdens het rijden bij ongever 4000 toeren begint ie weer te roken. Na een dag rijden geen olie meer in het blok.....is het zo erg geworden of een andere auto of blokrevisie ?

Groeten Slomp

slomp

Geplaatst door slomp (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Postie (0) PRO, 11 jaar geleden

Als de stukjes porselein in de cilinder zijn achtergebleven, kunnen ze heel goed krassen op de cilinderwand gemaakt hebben. Hierdoor kan er dus olie vanuit het carter langs de zuigerveren komen en dit verbrand. Moet je ook aan de bougie kunnen zien als je hem eruit draait, dan zit er nogal wat kool op. Je zou eigenlijk iemand moeten zoeken die een endoscoop heeft zodat je in de cilinder kan kijken om te zien of er schade is. Maar als na een dag alle olie al weg is, denk ik dat er wel een andere motor in moet.....

slomp (0), 11 jaar geleden

Dank voor de snelle reactie Ik neem ook aan dat dit het geval is, maar moet ik een compleet motorrevisie of kan een cilinderkoppenrevisie ook voldoende zijn ?

Postie (0) PRO, 11 jaar geleden

Word complete motor, alleen cilinderkop lost het probleem niet op...

Ramjod (0) PRO, 11 jaar geleden

Dat is een duur beurtje.

moderator (0) PRO, 11 jaar geleden

Het probleem zit dan in de beschadiging van de cilinderwanden. Voor dat je echt grote kosten gaat maken zou je naar een garage of revisiebedrijf kunnen gaan om daar met een endoscoop de cilinders te laten bekijken op (grote/diepe) beschadigingen. Dan heb je iets meer info.

slomp (0), 11 jaar geleden

Het word inderdaad een andere motor erin, revisie word ook veel werk en de resultaat is niet gegarandeert. Dank voor de snelle reactie

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.