Ford Mondeo 1.8 td: Niet aanslaan

Bouwjaar: 1997

Diverse malen dit onderwerp tegengekomen, echter het gewenste resultaal niet kunnen bewerkstelligen. Een minuut na afzetten van de motor en opnieuw starten moet er al erg lang doorgestart worden voordat de motor aanslaat (ongeveer 10 seconden!)Alles gecontroleerd. Nieuwe brandstofleidingen, nieuwe verstuivers, nieuwe gloeibougies, storingsgeheugen uitgelezen (geen storingen), "afslagklep" rateld voor het starten, nieuw brandstoffilter inclusief huis/pompje. Dit alles gewoon met een warme motor.
Iemand nog een suggestie? Ben aardig door mijn opties heen.

Guido3862

Geplaatst door Guido3862 (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

stranger (0) PRO, 18 jaar geleden

mogelijk dat de brandstof pomp iets telaat staat,maar ook kan het zijn dat depomp niet vlug genoeg in zijn zogenaamde startopbrengst komt.
dit is alleen te testen op een dieseltestbank bij een diesel specialist

Siem Bijman (165) PRO, 18 jaar geleden

Vervroegingsklep die ratelt wil niet altijd zeggen dat deze ook goed is.Dit kun je volgens mij checken door de stekker van de vliegwielsensor los te gooien en dan eens te kijken of het beter gaat.Wij hebben eens een probleem met een Escort TD gehad van 1998 die ook een ratelende fitsensor had, die toch stuk bleek te zijn.Echter deze startte wel goed, maar liep stationair niet lekker.Na losgooien van de stekker van de vliegwielsensor liep deze perfect.Nieuwe fitssensor en probleem was opgelost.

Guido3862 (0) PRO, 18 jaar geleden

Zorgt die vliegwielsensor niet voor het juiste inspuit tijdstip?
Probllem is ook van de ene dag op de andere ontstaan dus kan ik me niet voorstellen dat de pomp te laat staat. Pomp demonteren en laten testen laat ik het liefst voor het allerlaatste.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.