Ford Orion: niet reageren motor op gasgeven

Bouwjaar: 1991

Ik kwam afgelopen weekend stil te staan op de snelweg. Eerst begon de motor licht te stotteren. Het leek alsof die meer wrijving ondervond. Daarna reageerde die ook niet goed meer op extra gas geven. Soms deed ie niks en bleef ie gewoon hetzelfde tempo doorrijden .
Vervolgens was er weer niks aan de hand en reed ik rustig verder totdat ie helemaal niet meer reageerde op het gasgeven. Terugschakelen van 5 naar 4,3, en 2 maakte niet meer uit hij reed langzaam uit, totdat de motor geheel afsloeg. Ook al gaf ik plankgas. Daarna opnieuw gestart en hij deed het weer. Er was op dat moment wel een enorme brandlucht te ruiken. Vervolgens gelukkig toch nog thuisgekomen, maar wat kan het zijn (spanrol, distributieriem, of vacuumslang)?

Mijn auto is een ford orion 1.6 CLX uit 91.

Hopelijk kunnen jullie mij helpen.

groeten, Alex

Geplaatst door

capela (0)

al 19 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

waar kwam die brandlucht vandaan?
welk type motor is het??

Het is een CVH motor en de brandlucht kwam volgens mij via de middelste ventilatieroosters. Ik hoorde gisteren ook een zachte maar regelmatige tik bij de motor. Wellicht een klep?

capela 0

19 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Orion of stel zelf een nieuwe vraag.