Ford Fiesta Mk3: Niet starten

Bouwjaar: 1995

Mijn schoonzusjes heeft een Mk3 uit 1995 en sinds twee dagen start deze niet meer. Dat is op zich niet bijzonder maar er gebeuren wel een heleboel andere vreemde dingen.

Op het moment dat het contact aanstaat en je wilt de motor starten hoor je het relais van de startmotor tikken...vervolgens gaat er nog het één en ander branden: linker dimlicht, rechter stadslicht en linker richting aanwijzer van voor en achter gaan branden.

De draadboom is optisch gecontroleerd en ziet er in de motorruimte en bij het dashboard goed en niet beschadigd uit.

Ik heb de startmotor los aan kabels gehad en die functioneerd gewoon.

Zodra aan de startmotor alleen de enkele draad van het relais aangesloten is kan ik het contact omdraaien zoals het hoort (zonder dat de startmotor gaat draaien natuurlijk)

Zodra de dikke 12V en zn doorlus naar de dynamo erbij hangen hebben we het probleem weer.

Ik weet het niet, kan dit een storing zijn in de schakelaar achter het contactslot?

Tom11516

Geplaatst door Tom11516 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Marea? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

henk173 (0) PRO, 18 jaar geleden

Controleer eerst de dikke kabels van plus en min vanaf de accu naar de motor de min kabel is bij de bevestigingsbout van de startmotor gemonteerd als hier een storing/breuk in zit gaat de startmotor massa zoeken via andere verbruikers je kunt het ook even proberen met een losse startkabel op de min van de accu en opeen blank deel van de motor of versn.bak en dan proberen te starten.

gr Henk

Tom11516 (0), 18 jaar geleden

......das een heel logische benadering. Ik ga het morgen gelijk proberen.

Dank, gr Tom

Inmiddels is het "morgen", even een bypas met een startkabel geprobeerd. Auto liep direct, vanavond even de massa in orde maken. Hartelijk bedankt voor dit zetje in de goede richting.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Marea of stel zelf een nieuwe vraag.