Ford Ka: Obd Elm 327

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1300 duratec

Kan je met een OBD ELM 327 een Ford ka van 2007 uitlezen?

Bij voorbaat dank!

tedkroon

Geplaatst door tedkroon , lid sinds 17 jaar geleden

8 Reacties

D1854 PRO, 9 jaar geleden

motormanagement moet lukken

tedkroon, 9 jaar geleden

Ik heb hem besteld en je hoort verder!

tedkroon, 9 jaar geleden

Vandaag kwam mijn ELM 327 binnen en gelijk met Scanmaster getest. Ik had even tijd nodig om het juiste protocol te vinden en het 6e ISO can 11 bit kon ik connectie maken met de ECU. Niet alle parameters waren toegankelijk met name het brandstof verbruik. Dit zal wellicht niet gemeten worden. Al bij al ben ik dik tevreden. Overigens was de Ka vrij van storingscodes en verder hoop ik hem nooit te hoeven gebruiken.

Nogmaals bedankt voor het advies!!

fordmannetje PRO, 9 jaar geleden

nooit meer gebruiken???
dan was het een dure aanschaf

tedkroon, 9 jaar geleden

12 euro inclusief software! Natuurlijk zal onze Ka eens malheur krijgen en dan ben je blij dat je hem gelijk kan uitlezen. Immers onderhoud doe ik altijd zelf.

Voor mijn Skoda heb ik een vag com obd interface en die was al makkelijk destijds in de garantie de ventilatiekleppen niet meer goed regelde. Met de uitdraai van de storing is toen onder garantie de storing hersteld. Bij de distributiesnaar vernieuwen van de Skoda zet ik de verdelerpomp er mee op tijd. Met vag com kan je vele instellingen veranderen. Dat heb je niet bij Ford tenminste zo ver ik weet.

De airco gegevens van de ka kan je die ook benaderen? Of is daar specifieke software voor nodig?

oldford PRO, 9 jaar geleden

Voor al het andere dan de motor heb je Ford specifieke software nodig.
Iets wat de mogelijkheden heeft van vag-com, maar dan voor Ford.
Dit is een mogelijkheid: http://www.forscan.org/home.html
Overigens, als je een recente versie van vag-com hebt (5 of hoger) heb je 12 euro te veel uitgegeven.
Ook VCDS (en vag-com) kan met EOBD/OBD2 je Ka uitlezen.

tedkroon, 9 jaar geleden

Ik heb nog een oude OBD interface met Vag Com 3XX die uitstekend op mijn Skoda en mijn dochter's Polo 6n functioneert. Hij heeft daar vooral zijn nut gehad ze een defecte ontsteking had opgelopen. Met de rijdende log heb ik de zaak goed kunnen analyseren en de juiste beslissing genomen. Zonder lukraak onderdelen te moeten vervangen.

De Ka hebben we nieuw gekocht en die zal ook op een bepaald moment eens een storing vertonen en dan is uitlezen toch het minimum wat je moet doen in plaats van onderdelen te gaan vervangen. Ofschoon een storing van intermitterende aard altijd heel lastig is, deze te doorgronden.

In ieder geval bedankt voor je tip van Forscan, wie weet geeft deze meer info.

tedkroon, 9 jaar geleden

Forscan is echt een aanrader! Freeware en specifiek voor Ford ontwikkelt. Ook qua connecten is hij veel eenvoudiger, geen keuzes uit verschillende protocollen. Vele parameters zijn uit te lezen, meer dan bij bijvoorbeeld Scanmaster. Plug en play en draagt zeker bij tot een goede analyse bij problemen.

Nogmaals Old Ford bedankt!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Ka of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.