Ford Focus 2005: olie lekkage bij nokkenas sensor.

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

Beste Heren,
ik kwam erachter (vlak na toen ik de auto had gekocht) dat er olie lekkage was bij de nokkenas sensor(blauw).(zie foto van google)Deze was al gekit met bruin spul, dus ik dacht dat het aan de sensor lag.een originele gehaald bij de dealer toen, eenmaal gemonteerd en na een dag of twee ff kijken of ie lekte, en inderdaad hij lekt toch druppels olie.ik snap het niet, nieuwe sensor met een rubberen o ring en toch lekt hij.
Mijn vraag is of dit en bekende euvel is en wat te doen hieraan.
ok heren ik wacht af ...
mvg danny

cuprapower

Geplaatst door cuprapower (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (1620) PRO, 10 jaar geleden

Misschien een scheurtje in de behuizing , de plek van de sensor met remmenreiniger schoon maken , droog blazen , en dan de behuizing voorzichtig met een fohn/verfstripper warm maken , als er een scheurtje zit zul je een zwart streepje (olie) op de plek van de lekkage zien ontstaan.
Boutje zit niet door en door , zodat hij langs de schroefdraad van het boutje lekt , deze anders met afdichtmiddel/loctite monteren.

cuprapower (0), 9 jaar geleden

Hallo heren,
Het lag aan de kleppendeksel pakking, deze lekte door de sensor heen, pakking vervangen en opgelost, bedankt voor het meedenken!!
mvg danny

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.