Ford Fiesta: Onregelmatig stationair toerental en afslaan bij koude motor.

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3 HCS

Hallo,

Ik ben sinds een paar dagen in het bezit van een Ford Fiesta mk3 uit 1996. Nu merk ik dat als ik de auto start als hij even niet gereden heeft (dus de motor is afgekoeld) hij veel moeite heeft met het houden van stabiele toeren bij het draaien van stationair. Als ik hem dan te lang stationair laat draaien lijkt het net alsof die stikt? Hij schokt en gaat uit.
Ook heb ik als de motor nog koud is dat hij afslaat bij het afremmen. Als dit bijvoorbeeld bij een rotonde is doordat ik snelheid verminder is dat zo opgelost door de koppeling weer op te laten komen en verder te rijden, maar bij een stoplicht is dit wel vervelend omdat de motor dat weer aangezet moet worden dmv contactsleutel.
Als de auto eenmaal warm is komen geen van de problemen voor en rijdt die gewoon normaal.
Nu heb ik in de auto geen toerenteller dus kan helaas niet zeggen wat die precies draait maar je hoort de fluctuaties in het toerental.

Weet iemand waar dit aan kan liggen? Op engelse fora heb ik veel "Idle Control Valve" voorbij horen komen, maar heb geen idee waar ik die zou moeten zoeken.
Ik hoop wel dat het iets is dat ik zelf kan maken ipv naar de dealer te hoeven brengen.

Denow

Geplaatst door Denow (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Marea? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

fordmannetje (0) PRO, 11 jaar geleden

stationair regelklep(luchtomloopklep)
proberen te reinigen of vervangen

mestreech29 (0), 11 jaar geleden

heey,

ik weet haast zeker dat het de stappenmotor is (die waarschijnlijk defect is),ik heb namelijk dezelfde problemen gehad et mijn fiesta.
plus als ik overschakelde schoot hij e hoog in de toeren.
ik heb toen de stappenmotor gecontroleerd met een powerprobe,en die bleek indd defect te zijn.
nieuwe erop gemonteerd en nergens meer last van!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Marea of stel zelf een nieuwe vraag.