Ford Focus 2018: Oplopende toeren bij indrukken koppeling

Bouwjaar: 2018, Brandstof: Benzine, Motorcode: M1DD, Motorinhoud (cc): 1000, Vermogen (kw): 92

Beste ford kenners,

Wij zijn nu net in het bezit van een ford focus uit 2018. Nu is het probleem: de toeren lopen op zodra ik de koppeling indruk. En mijn voet is natuurlijk van het gas.
Dit gebeurt soms op de snelweg maar soms ook bij het parkere of gewoon op de weg. Nu is de auto naar de garage geweest en die hebben het opgelost door een software update. Helaas is het probleem nog aanwezig. Wie kan mij vertellen wat het probleem is???

Mvg,
Wout

Wout42

Geplaatst door Wout42 (0) , lid sinds 8 maanden geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

8 maanden geleden - jan T

het is tegenwoordig bij veel wagens zo dat bij koppeling op laten komen het toerental hoger wordt om afslaan tegen te gaan.
hoeveel toeren stijgt hij

groetjes jan.

    Hoi Jan bedankt voor je reactie. Het toerental loopt verschillende op vandaag op de snelweg liep het toerental op tot 6000rpm das niet een beetje hoog. Ik hoor graag wat jij hier van vindt.
    Gr Wout - Wout42 (0), 8 maanden geleden

8 maanden geleden - Heino4267

Mogelijk is sprake van een (klein) vacuümlek?
Daar kom je achter door het inlaattraject te laten volblazen met een rookmachine en tegelijkertijd wat rondvoelen en -kijken bij alles wat onder de motorkap van rubber(slang) is.

    Hoi Heino, bedankt voor je reactie! Een vacuüm lek. In welk systeem moet dat dan zitten? Onze garage heeft nu bedacht dat het aan de koppeling ligt en wil dit systeem nu nakijken en vervangen.
    Ik hoor graag jouw mening!
    Gr Wout - Wout42 (0), 8 maanden geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.