Ford mondeo station 1.8tddi: piepend geluid bij optrekken

Bouwjaar: 1999

Hallo,

Wanneer ik uit stilstand weg rij met iets meer dan stationair gas, dan hoor ik, als de koppeling voor 70-80% pakt, een zacht piepend geluid..... De koppeling pakt trouwens gewoon normaal op (slipt niet ofzo...)

heeft iemand enig idee wat dit zou kunnen zijn??? (en om de grappenmakers ff voor te zijn, het is geen wielspin :-) )

groeten, Bob.

bob1976

Geplaatst door bob1976 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

lekensmark (0), 19 jaar geleden

Heb juist het zelfde gehad, koppeling is aan het einde van zijn latijn.
Bij mij was er ook nog een pomp versleten van het koppelingspedaal, totale kosten 700¤
Dacht trouwens eerst dat het de V-riem was die doorslipte.
Mark.

Fred. (0), 19 jaar geleden

inderdaad het is dan vaak de drukgroep die het lawaai maakt volgens mij zelfs zijn het de drukvingers die speling krijgen als me niet vergis..gr fred

bob1976 (0), 19 jaar geleden

ehmm, Fred, wat zijn druk vingers? en worden die mee vervangen als je de koppeling vervangt? is dit trouwens iets wat je zelf kan doen? of heb je d'r weer speciaal gereedschap enzo voor nodig? (ik heb de beschikking over een brug waar ik de auto op kan rijden (50cm hoog))

mijn auto heeft nu ongeveer 200.000 km gelopen, is de koppeling dan wel zo'n beetje toe aan vervanging? het zit namelijk zo, ik ga van de zomer met de caravan op vakantie, en dan heb ik helemaal geen zin in een kopeling die het begeeft!

groeten, Bob.

ruudvanmaarseveen (0) PRO, 19 jaar geleden

ja bob, 200.000km is een redelijk kmstand voor een koppling .
een brug van 50 cm is erg laag!!het subrame(stalen drager waar de voorwielophanging,stuurhuis,motor en versnellingsbak in hangt)moet d'r onderuit.als je de koppeling vervangt, vervanf dan ook het hydraulisch druklager mee, het is een beste investering maar 2x loshalen is ook wat..oh ja speciaal gereedschap:
ringsleitel 15 onder dubbele hoek van 90 graden voor demontage stuurhuis, stootpen om de linker aandrijfas te demonteren
en calibratie pennen om het subframe uit te lijnen
(als je erg creatief bent lukt het ook wel zonder speciaal gereedschap)...succes.

bob1976 (0), 19 jaar geleden

goh, dat klinkt niet echt makkelijk om te doen eigenlijk :-) Maar ik ben er eigenlijk nog niet van overtuigd dat het de koppeling is, want als ik in z'n drie probeer weg te rijden slaat m'n motor gewoon af (koppeling slipt dus niet door) en ook heb ik nog best een stukje pedaal slag over (naar de rust stand toe) als ik de koppeling laat opkomen en hij volledig aangrijpt.... zou het ook nog wat anders kunnen zijn?

groeten, Bob.

lekensmark (0), 19 jaar geleden

Koppeling is hydraulis bij een Ford Mondeo en zou normaal gezien niets aan het koppelingspedaal kunnen veranderen, volgens de garage krijgt hij wagens van dit type binnen met een versleten koppeling tussen 80000 (bij het trekken van zware aanhangwagens) en 130000 km (= ongeveer normale slijtagegrens)
Laat de wagen zeker nakijken bij je dealer, want als ik je beschrijving mag geloven denk ik dat je zelfs de hellingen van de ardennen niet gaat overkomen in de staat dat de wagen nu is.

bob1976 (0), 19 jaar geleden

ik ga inderdaad wel ff een afspraak maken bij de garage voor een diagnose....

bedankt voor de info!

bert1201 (0), 19 jaar geleden

hallo
heb zelf een mondeo van 2001 en in november 2004 had ik bij het wegrijden ook een piepje.dit bleek na lang zoeken afkomstig te zijn van een remblok aan het rechtervoorwiel van de auto.een koperen plaatje op de remblok bleek verbogen en raakt de remschijf.teruggebogen en piepje was weg.

zeker de moeite waard om te controleren voor de dure ingreep van het vervangen van de koppeling

bob1976 (0), 19 jaar geleden

nou, ik ben ff langs de fordealer geweest voor een diagnose, en het geluid komt doordat er groeven in de koppelingsplaat komen na verloop van tijd... volgens de monteur kan hij waarschijnlijk nog wel 20 tot 30 duizend km mee gaan, dus nu nog niet vervangen was z'n advies... wel voor de zomervakantie nog ff naar laten kijken....

gr, bob

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.