Ford Mondeo: Temperatuur problemen

Bouwjaar: 1997

Ik heb het volgende probleem met mijn Mondeo Turbo Diesel uit 1997. Een tijdje geleden werd de auto iets warmer dan normaal. Normaliter staat de temperatuurmeter tegen het witte vlak aan, maar nu stond deze op N van Normal en soms ook op de O.
Ik dacht dat dit te maken had met een slecht werkende termostaatklep, en heb deze dan ook vervangen.

Echter dit heeft niets geholpen. Wat mij nu ook opvalt is dat de intrieurverwarming ook niet meer erg warm wordt. Pas na lange tijd rijden wordt binnen pas echt warm.

Wie weet waar ik naar moet kijken.


PS. Een retourslangetje van de verstuivers is lek, Nu wil deze wel vervangen, maar krijg hem niet van de verstuiver af. Kan ik deze er zo aftrekken, of moet ik eerst nog iets losdraaien ??


mvg

Sjoerd

essel

Geplaatst door essel (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Willem12089 (0) PRO, 19 jaar geleden

Kun je zo los trekken

Fred. (0), 19 jaar geleden

persoonlijk denk ik dat je twee verschillende storingen hebt...ten eerste de tempratuur meter op je dashboard geeft niet altijd de juiste waarde bij de mondeo..hebt het zelf gehad omdat de tempratuur meter altijd relatief koud aangaf dacht ik ook de thermostaat kapot wat bleek achteraf...effe sensor contact insrayen met contact spray en de tempratuur meter gaf weer netjes toto helft aan...tweede ik denk dat je nieuwe thermostaat niet van de juiste waarde is kwa tempratuur want het is wel raar dat je naar het vervangen van de thermostaat de kachel en dus waarschijndelijk ook de motor niet meer op tempratuur komen zal als ik jouw was koelvloeistof nivuea checken voelen of de slang van je kachelradiator wel warm word (geen lucht in je slangen) loopt door je schutboard naar binnen en anders de thermostaat in een bak met water en temp meter erbij in en kijken wanneer hij open gaat veel suces gr. fred

essel (0), 19 jaar geleden

Wat is trouwens de beste manier om eventuele lucht uit de slangen te krijgen ??

Fred. (0), 19 jaar geleden

normaal gesproken moet dat vanzelf gebeuren bij de mondeo maar je kunt het helpen door de auto aan de voorzijde iets omhoog te zetten op de stoep of effe iets krikken gr. fred

Fred. (0), 19 jaar geleden

en als je niet wist de kachelradiator voortaan op koud zetten als je koelsysteem aftapt dat schilt erg met ontluchten van het systeem

essel (0), 19 jaar geleden

Ja... ik dacht idd dat dit automatisch ging, echter ik heb wel eens een auto gehad die hiervoor een speciale ontluchtingsnippel had.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.