Ford FIESTA 1.25I: Piepend geluid met wegrijden

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Benzine

Wanneer ik met koude start rijd en ik schakel 'm in zijn 2, laat de koppeling opkomen en geef dan gas dan hoor ik voor heel even (2 a 3 seconden) een piepend geluid. Dit is niet continue, want wanneer ik een stukje heb gereden is het geluid niet meer aanwezig. Enkel bij de eerste 100 meter ongeveer.

Ik zat zelf te denken aan de multiriem? Of kan het misschien nog wat anders zijn? De riem is naar mijn weten nog niet eerder vervangen. De distributieriem wordt volgende maand vervangen want de interval is of 8 jaar of bij 160.000km. De auto heeft bijna 50.000km gelopen.

Graag hoor ik van jullie!

FiestaXCII

Geplaatst door FiestaXCII (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Marea? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

ferdinand (60), 5 jaar geleden

Je multiriem kan je op twee manieren controleren.De eerste is hem verwijderen. Een snellere manier is om er WD-40 of e.d. op te spuiten.Als hij dan stil is ,weet je wat er aan de hand is .De kwaal is niet verholpen maar je weet wat het is.Overigens zal bij de vervanging van de distributie ook naar de riem worden gekeken en waarschijnlijk worden vervangen.Als het niet de riem is,kan het ook een looprol of een van de componenten zijn.
Ferry

FiestaXCII (0), 5 jaar geleden

@Ferry, bedankt voor de info! Maar het geluid is stationair niet aanwezig en als ik een stukje heb gereden ook niet. Enkel met koude start en 'm in de 2e versnelling zet hoor ik even zo'n piep wanneer ik gas geef.

ferdinand (60), 5 jaar geleden

Het geluid hoeft niet bij stationair te horen te zijn.Meestal hoor je het als er spanning opkomt en een beetje WD-40 kan geen kwaad.Dan is dat eventueel uitgesloten.
Ferry

FiestaXCII (0), 5 jaar geleden

@Ferry Voordat ik de auto start een beetje wd40 op de multiriem spuiten? En dan kijken als de piep nog aanwezig is?

En ik meende trouwens dat de multirem niet demonteerbaar was. Is zo'n stretch belt die je moet door knippen meende ik

ferdinand (60), 5 jaar geleden

Je kan het ook tijdens stationair lopen even iets spuiten.Volgens mij heeft deze fiesta een gewone poly Vriem.
Ferry

ferdinand (60), 5 jaar geleden

En uitgepiept.
Ferry

FiestaXCII (0), 5 jaar geleden

Ik heb het nog niet geprobeerd met WD40! Ik laat de riem 17 augustus vervangen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Marea of stel zelf een nieuwe vraag.