Ford mondeo station 1.8: plots geeft de motor een flinke terug stoot.

Bouwjaar: 1996

Hallo,

Ik heb een ford mondeo station 1.8 met airco. tijdens een lange rit, bv vacatie naar het zuiden, wil de motor wel een zeer ruw stoten. het is echter een fractie van een seconde en dan rijd de auto weer goed. De temperatuur meter staat dan wel hoger als gewoonlijk. Ik heb gemerkt dat het vaker gebeurt als ook de buiten temperatuur hoog is. dus na file rijden met een caravan.

Heeft iemand een idee waar het probleem kan zitten.

panky8334

Geplaatst door panky8334 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

RoelV (0) PRO, 19 jaar geleden

Heeft de auto airco? Als de airco aanslaat, willen sommige auto's nog wel eens even inhouden.

panky8334 (0), 19 jaar geleden

Ja er zit een airco in. Maar de terug slag is ook zonderairco aan.

goldtop (0), 19 jaar geleden

Hier heb ik ook last van, maar dat is volgens mij puur het feit dat als de koelventilator aanslaat bij hoge temperaturen (is dezelfde fan als voor de airco) deze even heel veel stroom nodig heeft om aan te slaan. Lijkt mij niets ernstig. Als je auto stationair warm wordt en de fan gaat aan daalt het toerental ook heel eventjes.

panky8334 (0), 19 jaar geleden

Het is niet zo dat de motor even inhoud maar meer dat ontsteking ahw heel even te vroeg staat. en dam weer normaal. Ik heb trouwens wel gezien dat de elect.kabel voor de olie druk ontbreekt. Misschien heeft dat er ook wel mee te maken. Die moet ik nog eens op de sloop gaan zoeken.

remus9461 (0), 19 jaar geleden

dus alsje constant rijdt wil hij inhouden ?? of alsje in een file zit?? het kan in je onsteking zitten dus bougiekabels en zo en het kan in je benzinesyst. zitten dus filter en niet goed werkende pomp

su6

panky8334 (0), 19 jaar geleden

De auto houd in bij constante snelheid. Het komt echter heel weinig voor. Bij lange ritten, na ca 500 km komt het voor. Als hij een maal heeft ingehouden dan komt het sneller achter elkaar voor.
bougies,bougiekabels en benzinefilter heb ik vervangen maar dat hielp niet. Ik heb ook brandstofinjectorreiniger in de tank gegooid maar dat hielp ook niet. Ik rij al zeker een jaar zo.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.